Instagram Android’de 10M, toplamda 47M kullanıcıyı aştı

Instagram Android’de 10M, toplamda 47M kullanıcıyı aştı

Facebook’un satın almak için 1 milyar doları gözden çıkarttığı Instagram hızla büyümeye devam ediyor. Facebook satın almasının hemen öncesinde sadece iOS’ta toplam kullanıcı sayısı 30 milyona yakın olan Instagram, uygulamanın Android sürümünün de yayınlanması ile birlikte kullanıcı sayısını yüzde 60’a yakın oranda artırmayı başardı.

Android sürümü yayınlandıktan sonraki 24 saat içerisinde 1 milyonun üzerinde indirilme oranına ulaşan Instagram, toplam 22 gün sonunda Android’de 10 milyon kullanıcı barajını aşmayı başardı. Toplamda ise kullanıcı sayısı bu yazı hazırlandığı sırada 47 milyonun biraz üzerine çıkmıştı. Bundan sadece 2 hafta önce ise Instagram’ın kullanıcı sayısı 40 milyonu yeni geçmişti. Yani Instagram yaklaşık olarak günde 500 bin yeni kullanıcı kazanarak büyümeye devam ediyor.

Bu rakam saniyede 5 – 6 arası yeni kullanıcı kaydına karşılık geliyor. Bu büyük artışta uygulamanın Android sürümünü ile daha geniş bir kitleye ulaşmasının etkisi olduğu kadar sansasyonel Facebook satın almasının da payı büyük.

Üstelik uygulamanın Android sürümünün hemen arkasından bazı iOS kullanıcıları arasında başlayan büyük göçün de Instagram’ın yükselişini yavaşlatmadığını görüyoruz.

Tüm bu olumlu manzara da Mark Zuckerberg’in büyük oranda tek başına verdiği iddia edilen 1 milyar dolarlık satın alma kararının iyi bir hamle olarak değerlendirmesini de kolaylaştırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.