Windows 8 Türkiye mağazası 50 uygulamayla açılışa hazırlanıyor

Windows 8 Türkiye mağazası 50 uygulamayla açılışa hazırlanıyor

Microsoft, Windows 8 ile yeniden doğmaya hazırlanıken yerel uygulama mağazalarını Windows 8’ in 26 Ekim'de gerçekleştirilecek dünya tanıtımına hazırlanıyor. Microsoft Türkiye resmi blogundan yaptığı açıklamayla, Windows 8 Türkiye mağazasının açıldığını ve hazır durumdaki uygulama listesini duyurdu.

Geçen hafta yapılan bir duyuruyla Türkiye dahil olmak üzere 82 ülkedeki hem kurumsal hem de bireysel geliştiricilerin kendi dillerinde uygulama geliştirip Windows Mağaza’ ya gönderebileceği açıklanmıştı. Microsoft Türkiye'nin duyurusuna baktığımızda ise Windows 8 için şimdiden 50'den fazla uygulamanın geliştirildiğini görüyoruz.

Aşağıda uygulama listesine yer verdik ama Microsoft Türkiye'nin Windows 8'in Türkiye'de 4 milyon kişiye ulaşma hedefini paylaştığını da söylemeden geçmeyelim.

Yanlarında M işareti olan uygulamalar Windows 8 Mağaza’dan indirerek deneyeyimlenebilir. Windows 8 geliştirici sürümünü kullanıyorsanız uygulamaları inceleyebilir, hatta yorumunuzu bizlerle paylaşabilirsiniz.

Finans Uygulamaları (6) : Garanti Bankası(M), İş Bankası, Anadolu Hayat, Denizbank, Akbank ve TEB

Haber ve Hava Durumu Uygulamaları (14) : Ntvmsnbc, NtvSpor(M), NTV Hava(M), Hurriyet, Hurriyet Egazete, Habertürk, Sabah, Ahbaber, ATV, TRT Haber, Shiftdelete.net, Milliyet, Chip, dMags Network

Eğitim Uygulamaları (9) : EBA Eğitim Portalı, Sebit VKitap, Periyodik Cetvel, Suyun Analizi, Hayvanlar Dünyası, Yazgeliştir, Açık Akademi, Bayrak ve Ülke Oyunları

Eğlence Uygulamaları (1) : Radyo

Oyunlar (3) : Pepee, Mayın Tarlası, Masalcı

Sağlık Uygulamaları (2) : Acıbadem Sağlık, Dünya Göz

Devlet Uygulamaları (2) : Sağlık Bakanlığı Hemşire Bilgi Uygulaması, Kamu İhale Takip Uygulaması

Eticaret Uygulamaları (2) : Yemeksepeti, Markafoni, Doğuş Oto Değerlendirme (M)

Fotoğraf Uygulamaları (1) : Benim Forokitap(M)

Müzik ve Video Uygulamaları (4) : TiviBu, Samsung Sinema Klübü, FilmClub, Sinemalar, Ipower(M)

Seyahat Uygulamaları (4) : IBBTrafik, AtlasJet, HMS Tatil, Odeon Tatil, TAV(M)

Yaşam Uygulamaları (3) : Volkswagen Türkiye (M), Volkswagen Türkiye Ticari (M), Dedeman Otelleri

Microsoft uygulama geliştirmek isteyenleri acikakademi.com/windows8'ye davet ediyor. Uygulama geliştirici olarak kayıt olmanın ücreti ise bireysel geliştiriciler için yıllık 80 TL, şirketler için 160 TL. Detaylı bilgileri blog yazısında bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.