Spotify tarayıcı versiyonunu çıkarmaya mı hazırlanıyor?

Spotify tarayıcı versiyonunu çıkarmaya mı hazırlanıyor?

Dünyanın sadece kısıtlı bir bölgesinde kullanılabiliyor olsa da Spotify, geçtiğimiz yıllarda en çok dikkat çeken girişimlerden biri. Avrupa'dan çıkan ve geçtiğimiz yıl ABD'de kullanılmaya başlanan Spotify, bilgisayarınıza veya akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz uygulama üzerinden çalışabiliyor.

TechCrunch'ın birçok kaynaktan doğruladığı haberine göre Spotify'ın web tarayıcıları üzerinden de çalışabilecek olan versiyonu kısa sürede yayında olacak. Global genişlemesi dahilinde Türkiye'de ne zaman yayına başlayacağı belli olmayan Spotify'ın daha kolay ulaşılabilir olması pek çok kullanıcı için tercih sebebi olabilir. 

Geçtiğimiz hafta teknoloji bloglarında yer alan Apple'ın Pandora benzeri özelleştirilebilir bir radyo servisi çıkartacağı dedikodusu bile Pandora hisselerinde düşüşe sebep olmuştu. Apple'ın iTunes ile Türkiye pazarına girmeye hazırlandığı söylentileri bir tarafa Spotify'ın web arayüzüyle Türkiye'de kendine bir yer edinebilir.

Paylaşılan haberde Spotify'ın daha uygun ücretli bir versiyonunun da söz konusu olabileceği paylaşılıyor. Habere göre aylık 8 dolar ücretli olacak modelde reklamlar olmayacak ve mobil servislere erişilebilecek. Tabii ki bu söylentiler henüz onaylanmamış.

Online müzik konusunda malum taraflar yüzünden Türkiye'de Fizy dışında öne çıkmış bir servis bulunmuyor. Operatörlerin öncülüğünde ilerleyen online müzik sektörü, Spotify veya iTunes gibi servislerin Türkiye pazarına girmesiyle beklenilen kaliteye ulaşarak yüksek kullanıcı rakamlarına ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.