Firefox OS uygulama mağazasından ilk görüntüler

Firefox OS uygulama mağazasından ilk görüntüler

Mozilla tarafından özellikle bu yılın başlarında Boot to Gecko kod adı ile daha ciddi bir şekilde bahsedilmeye başlanan cep telefonu işletim sistemi ile ilgili detaylar yavaş yavaş netleşmeye başlıyor. Yakın zamana kadar bir ürün değil, bir proje olduğu söylenen Mozilla’nın mobil işletim sistemi bundan kısa bir süre önce masaüstüne de gelmişti.

Mozilla’nın temel olarak Android’e rakip olarak görünen ama nihayetinde iOS için de bir tehdit oluşturma ihtimali bulunan Firefox OS işletim sistemi tamamen web ve HTML5 tabanlı olarak düzenlenmiş. Bugüne kadar çok fazla bilgi paylaşılmayan Firefox OS’un uygulama mağazasının ilk görüntüleri de sonunda internete sızdı…

Engadget’in elde ettiği ve paylaştığı görüntüler Firefox OS’un uygulama mağazasının hem nasıl görüneceği, hem de nasıl çalışacağına dair ipuçları veriyor. Şu anda görüldüğü kadarıyla sadece ücretsiz uygulamaların yer alıyor olması Mozilla’nın henüz ödeme sistemleri konusunda kat etmesi gereken bazı aşamalar olduğunu gösteriyor.

Fakat Firefox OS’un 2013’ten önce piyasaya çıkması beklenmiyor ve Mozilla’nın da önünde ödeme sistemleri de dahil pek çok önemli sorunu çözmek için yeterli vakti var gibi görünüyor.

Bu sırada Firefox OS’un pratikte nasıl çalışacağını merak edenler için aşağıda Android Central’ın hazırlamış olduğu video fikir verebilir. Video’da Firefox OS’un bir Nexus S’te nasıl çalıştığını görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.