Findirim: Facebook'ta indirimli e-ticaret mağazası

Findirim: Facebook'ta indirimli e-ticaret mağazası

Findirim tamamen Facebook üzerinde modellenen yeni bir sosyal e-ticaret girişimi. Adından da anlaşılacağı gibi indirimli ürün satışına odaklanmış durumda ve bunu kitlelere yayacak bir potansiyele sahip.

Öncelikle Findirim'in gerçekten akıcı bir arayüzle kullanıcı deneyimi açısından başarılı olduğunu paylaşayım. Uygulama üzerinde geleneksel e-ticaret satın işlemlerini gayet hızlı bir şekilde yapabiliyorsunuz. Ödeme de dahil olmak üzere her şeyi Facebook üzerinde gerçekleştirebiliyorsunuz.

Sosyal tarafta ise doğal olarak Facebook'un nimetlerinden faydalanılıyor. Facebook'un 'social graph' ile duyurduğu 'iste (want)' düğmesi Findirim'deki ürün sayfalarında yer alıyor ve Facebook içindeki kulaktan kulağa pazarlama aracı olarak hizmet veriyor.

3 aylık kapalı test sürecinin ardından açılan Findirim, Cepkod'dan tanıyabileceğiniz Mustafa Alpay ve 91 Yazılım'ın ortak projesi. Sosyal alışveriş konseptini yeniden hareketlendirebilir mi zaman içinde göreceğiz ama kullanıcı tarafında iyi bir iş sunulduğunu söyleyebilirim.

Bildiğiniz gibi Facebook'un e-ticarete kucak açması' f-ticaret' olarak anıldığından beri ciddi (sürdürülebilir) başarı yakalayan girişimlere henüz rastlamış değiliz. Bu anlamda Findirim'in satın alması nispeten kolay ve hediyelik ürünlerle yola çıkması da mantıklı görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.