Mark Pincus yeniden dümene geçti, Zynga yeni rotasını çiziyor

Mark Pincus yeniden dümene geçti, Zynga yeni rotasını çiziyor

Dünyanın en büyük sosyal oyun firması olan Zynga için her şey güzel giderken borsaya açılmasının ardından bu sürecin zorlukları ile yüzleşmek zorunda kaldı. Borsa da bir türlü yüzü gülmeyen Zynga bu gidişatı değiştirmek için şirket içinde yeniden yapılanmaya gitme kararı aldı ve vakit kaybetmeden de uygulamaya geçti.

Bu yeni hareket planın ilk adımı olarak Ağustos başında gerçekleşen görev değişiklikleri ile gerçekleşti. Firmanın önemli isimleri arasında yer alan David Ko, Steve Chiang ve Cadir Lee’nin görev tanımları değişmiş, firmanın CEO’su Mark Pincus ise eskiye göre daha aktif bir rol üstlenmek üzere COO görevindeki John Schappert’ten oyun geliştirme görevini devralmıştı.

Ve bu büyük değişimde son gelişme eski EA çalışanı Schappert’ın firmadan ayrılması ile ortaya çıktı.

John Schappert Zynga’da sadece 16 ay görev yaptı ama hem oyun sektöründeki büyük tecrübesi, hem de idari becerileri ile firma için çok önemli bir isim olduğu konuşuluyordu. Zynga’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada Schappert’ın firmaya büyük katkıları olduğu ve iyi koşullarda ayrıldıkları özellikle belirtildi.

Bugüne kadar ağırlıklı olarak Facebook oyunları ile öne çıkan Zynga bir süredir kendisine yeni bir rota çizmek için çalışıyor. Bir yandan Facebook’tan bağımsız oyunlar geliştirmek için uğraşırken, diğer yandan mobil pazarda kendine daha iyi bir yer edinme niyetinde.

Şu ana kadar bu iki çabanın da çok ciddi sonuçlarını göremedik ama firmanın geçmekte olduğu bu süreç, görev değişiklikleri ve Schappert gibi önemli bir ismin bile firmadan ayrılabiliyor olması Mark Pincus’un bu konuda son derece kararlı olduğunun bir göstergesi.

Tüm bu gelişmeler Zynga’nın şu sıralarda ihtiyaç duyduğu görülen değişimin adımları ama asıl merak edilen bu değişimin ne kadar hızlı bir şekilde firmanın finansallarına yansıyacağı…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.