Apple iOS 6'da yerleşik Youtube uygulamasını kaldırıyor

Apple iOS 6'da yerleşik Youtube uygulamasını kaldırıyor

Apple'ın ilk büyük rakibi Microsoft'tu. Sonraki ise akıllı telefon işine soyunan Google oldu. Apple henüz tam olarak arama işine girmedi ama yavaş yavaş Google ile arasındaki bağları koparmaya devam ediyor. Apple, kendi geliştirdiği yerleşik Youtube uygulamasını iOS 6'dan kaldırıyor.

iOS 6.4 beta sürümünde karşımıza çıkan yenilik oldukça önemli bir gelişme. Zira Apple'ın haritalar uygulamasında Google Maps verilerini kullanmayacağını açıklamasından (ve Google'ın büyük bir indirime gitmesinden) sonra gelen 2. ayrılık haberi. Geriye kalan tek birliktelik ise arama tarafındaki ortaklık.

Google kendi uygulamasını yapıyor

Apple'ın yaptığı açıklamaya göre Google ile arasındaki anlaşmanın sona ermiş olması nedeniyle 2007'den bu yana iPhone'un ana uygulamalarından biri artık olmayacak. iOS'ta yer alan Youtube uygulaması Android'dekine, hatta mobil web arayüzüne nazaran oldukça vasattı ama kullanıcıları Google'ın reklam seçeneklerinden koruyordu.

İki şirket arasında yeniden pazarlık masasına oturuldu mu bilmiyoruz ama Apple, Google'ın iOS için yeni bir uygulama geliştirdiğini haber veriyor. Google'ın geliştirdiği Youtube uygulamasının nasıl olacağı bir yana Apple'ın neden bu yolu tercih ettiği daha fazla merak uyandırıyor.

Video tarafında Apple'ın daha iyi bir iş ortağı bulması pek mümkün görünmemekle beraber, Apple'ın kendi başına bu işe adım atması da oldukça sürpriz bir gelişme olur. Apple'ın yıllardır geliştirmediği uygulamaya mesai harcamamak için mi bu işten çıktı bilinmez ama Apple'ın Google'a sırtını dönmeye başladığı da inkar edilmez bir gerçek halini alıyor...

Söz konusu durumun iO6 için geçerli olduğunu ve iOS 5 sürümlü cihazlarda Youtube uygulamasının kaldırılmayacağını da son olarak ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.