Google Haritalar artık yüzde 88 daha ucuz

iOS 6'dan Apple'dan darbe alan Google, haritalar hizmetinde ciddi bir indirime gitti. Yeni fiyatlandırma eskisinin 1/8'ine denk düşüyor. Google, harita tabanlı reklam konusunu da öne almaya başlıyor.

Google Haritalar, web sitelerinde belli bir gösterim limitine kadar ücretsiz kullanılabiliyor. Apple henüz web tabanlı harita hizmetinden bahsetmese de, Google açık kaynaklı OpenStreetMap projesine geçişleri azaltmak için de adım atmış görünüyor. Zira Foursquare gibi büyük bir girişim de (ki eski Google çalışanları tarafından kurulmuştu) Google Haritalar yerine MapBox ve OpenStreetMaps‘i kullanmaya başlamıştı.

Yeni fiyatlar yüzde 88 oranında indirim getiriyor. Eskiden 1000 gösterim (yüklenme) başına 7 TL civarında (4 dolar) bedel isteyen Google, artık 1000 gösterimin karşılığını 1 TL'nin altına (yarım dolar) çekiyor.

İki gün sonra başlayacak  Google I/O konferansında geliştiricilerin karşısına çıkacak olan Google, harita tabanlı reklamlar konusunda da "Adsense for Maps" ile adım atıyor ve geliştiricilere bu kanaldan da bir gelir kapısı açtığını gösteriyor.

Bakalım önümüzdeki dönemde harita kullanımı web tarafında mı yoksa mobil tarafta mı daha ağır basacak. Ve kazanan kim olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.