Son bir ayda 230 milyon kişiye oyun oynatan Facebook'un aklı mobilde

Son bir ayda 230 milyon kişiye oyun oynatan Facebook'un aklı mobilde

Facebook hisselerinin geçen hafta 20 doların altına düşmesinin ardından şirketin geliştirici tarafından Doug Purdy'den olumlu bir haber geldi. Facebook'ta Geliştirici Ürünleri Direktörü olan Doug Purdy, son 1 ayda Facebook'ta yaklaşık çeyrek milyar kişinin oyun oynadığını açıkladı.

Son 30 günde 230 milyon kişinin Facebook'da oyun oynadığını açıklayan Purdy, en popüler iPhone oyunlarından 8'inin Facebook ile entegre olduğunu da ekledi. Yani yaklaşık olarak her 4 Facebook kullanıcısından biri geçtiğimiz ay oyun oynamış.

Facebook mobilin peşini bırakmıyor

App Center ile uygulamaları yeni bir boyuta taşıyan Facebook, açılışa özel olarak seçilmiş 600 web ve mobil uygulamayı App Center'da listelemişti. Purdy, Facebook'un halen bir "büyüme motoru" olarak uygulama geliştircilere yardımcı olduğunu söylüyor. Kaliteli uygulamaların etkileşimini artırmayı hedefleyen Facebook, App Center'da mobil uygulamalar için indirme bağlantısı da vererek mobil uygulama geliştiricileri de bu gruba dahil etmeye çalışıyor.

iOS ve Android oyunlarıyla arayı sıkı tutmaya çalışan Facebook şimdiden mobil oyunların yükselişini yakalamaya çalışıyor gibi görünüyor.  Şimdilik çapraz platformda veri paylaşımına olanak tanısa da, HTML5 tabanlı bir mobil çağa geçtiğimizde Facebook uygulamalarının da bu standartlara uygun olması Facebook'un en büyük silahı olabilir.

Diğer yandan Facebook, oyun tarafındaki en büyük iş ortağı Zynga ile ipleri koparma noktasına geldikten sonra durumu kurtarmıştı ama Zynga'nın düşük gelirlerinden etkilenmesi de bir bakıma Zynga'ya göbekten bağlı olduğunu göstermişti. Zira Zynga hala oyunlarıyla Facebook'un zirvedeki uygulama geliştiricisi konumunda ve rakiplerinin oldukça önünde.

Önümüzdeki dönemde mobilitenin sosyal oyunları ve Facebook'u nasıl etkileyeceğini göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.