Bret Taylor yeni startup'ı için Facebook'a veda etti

Bret Taylor yeni startup'ı için Facebook'a veda etti

Facebook'ta CTO (Chief Technology Officer) olarak görev yapan Bret Taylor, geçtiğimiz Cuma Günü yaptığı açıklamada yaz sonunda yeni bir startup için çalışmaya başlayacağını açıkladı ve Facebook'a veda etti.

Kariyerine baktığımızda Google’dan ayrılıp FriendFeed’de kurucu olarak yer alan Taylor, FriendFeed’in Facebook tarafından satın alınmasıyla FriendFeed’i bir kenara bırakıp Facebook için çalışmaya başlamıştı.

Google’da Google Maps ve Google Code gibi başarılı projelerde imzası bulunan Bret'in Facebook’da da oldukça önemli gelişmelere imza attığını söyleyebiliriz. Bret Taylor'un eski Quora kurucularından devraldığı CTO şapkası altında Facebook'a platform ve daha önce Webrazzi'de de yer verdiğimiz gibi mobil konularda önemli katkıları oldu.

Facebook profilinde yayınladığı mesajda başta Mark Zuckerberg olmak üzere geçirdiği 3 yıl için tüm Facebook çalışanlarına teşekkür eden Bret, yaz sonuyla birlikte ortağı Kevin Gibbs'le yeni bir startup’a başlayacağını duyurdu. Henüz herhangi bir detayı açıklanmayan startup’ı biz de merakla bekliyoruz.

Merakla beklenen tek şey sadece Bret'in yeni startup'ı değil elbette. Bir diğer soru işareti de IPO'dan kısa bir süre sonra CTO'sunu kaybeden Facebook'un stratejik anlamda çok büyük önem arz eden mobil ve platformlarında (API, App Center..) ne gibi değişimler yaşanacağı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.