Facebook FriendFeed'i Satın Aldı!

250 milyon üyesiyle dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook, son dönemlerin özellikle Türk internet kullanıcıları arasında yükselen değeri olan FriendFeed'i satın aldı. Konuyla ilgili FriendFeed'in resmi blogundan da açıklama yapıldı ve satın alma doğrulandı.

Gerçekleşen satın almanın finansal boyutu ile ilgili taraflar herhangi bir açıklama yapmadılar. Ancak kuruluşu esnasında $5 milyon yatırım almış olan FriendFeed'in Facebook hisselerini de kapsayan bir anlaşmaya imza attığı konuşuluyor.

TechCrunch'ın FriendFeed'in kurucu ortağı Bret Taylor ve Facebook Başkan Yardımcı Chris Cox ile gerçekleştirdiği özel röportajına göre FriendFeed Facebook yapısına entegre olacak ancak bağımsız olarak çalışmayı da sürdürecekmiş.

Sosyal medyadaki ilk izlenimlere bakılırsa FriendFeed'in önde gelen kullanıcıları bu satın almadan çok memnun gözükmüyorlar.

Benim görüşüm ise sanırım pazarlama çalışanlarını fazlasıyla ilgilendirecektir ki, zaten Facebook ile sosyal ağlarla yoğun olarak ilgilenmeye başlayan Türk internet kullanıcıları FriendFeed'i de kısa süre içinde keşfedecek ve servisin Türkiye'deki hedef mecralar arasındaki yeri güçlenecektir.

Önemli bir haber ve güzel bir gelişme olarak gördüğüm bu satın almanın bir de pazarın hareketlendiğine dair gösterge niteliği var ve bunu da kesinlikle dikkate almak gerekiyor.

Her ne kadar Google tarafından satın alınacağını tahmin ettiğim FriendFeed'in Facebook tarafından satın alınmasına biraz şaşırmış olsam da, nedense içimde bu sefer de hem Facebook'un hem FriendFeed'in paket olarak Google bünyesine geçeceğine dair bir inanç var.

Çok fazla komplo teorisine girmeden Webrazzi'nin 3. yaşında böylesine güzel bir haber veriyor olmaktan mutlu olduğumu söyleyerek, sözü sizlere bırakmak istiyorum. FriendFeed'in Facebook tarafından satın alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.