ARI Çekirdek'in seçtiği 15 girişim 100 bin TL'yi kazanmak için sahneye çıkacak

ARI Çekirdek'in seçtiği 15 girişim 100 bin TL'yi kazanmak için sahneye çıkacak

Ülkemizde sayısı giderek artan kuluçka merkezleri yavaş yavaş mezun vermeye başlıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent de yer alan ARI Çekirdek de bunlardan biri ve önümüzdeki ay büyük bir etkinlik düzenliyor.

Girişimcilerden hisse veya para talep etmeyen ARI Çekirdek'in 7 Temmuz'da düzenleyeceği etkinlikte girişimciler projelerini sunacak ve yeni dönemin çağrısı yapılacak.

İTÜ, ARI Teknokent, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Elginkan Vakfı gibi kurumların desteğiyle düzenlenen ARI Çekirdek Yarışması için Ocak ayında gelen 500 başvuru arasından 15 girişim seçilmiş. Bu girişimler projeye özel olarak kurulan “Çekirdek MERKEZ” çatısı altında araştırmalarını yaptıkları laboratuar, ofis ve bilgisayar gibi fiziksel olanaklardan yararlanmışlar.

Fikirden projeye giden süreçte “Çekirdek KAMP” kapsamında eğitim, öğrenim, danışmanlık ve koçluk imkânlarını kullanan girişimciler 7 Temmuz’daki sunumda projelerini akademisyenler, iş adamları, danışmanlar ve yatırımcılardan oluşan büyük jürinin değerlendirmesine sunacak.

Toplam 185 bin TL ödül

Jürinin verdiği oylar ile 1. olmayı hak eden proje sahibi Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü olarak belirlenen 100 bin TL’lik ödülün sahibi olacak. 2. seçilen proje 50 bin TL, 3. seçilen proje ise 25 bin TL tutarında TÜBİSAD ödülünü kazanacak. Akademi Özel Ödülü olarak da 10 bin TL, ARI Teknokent’te 1 yıl ücretsiz ofis imkânı ve bazı sürpriz ödüller başarılı girişimcilerin olacak.

ARI Çekirdek'in Türkiye'nin en köklü teknik üniversitelerinden biri altında yer alması sadece internet odaklı girişimleri değil, kimyadan elektroniğe ve savunma sanayine kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren projeleri görmemizi sağlıyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 7 Temmuz Cumartesi saat 13:00’de başlayacak olan sunum gününde sahne alacak girişimleri ve etkinlik programını aşağıda paylaşıyoruz. Ücretsiz ve katılıma açık etkinlik için şimdiden ajandanızda yer ayırabilirsiniz.

ARI Çekirdek Kabul Edilen Ekip Bilgileri

1. Abidos: Taksi rehberi projesi günlük hayatta "taksi çağırma / taksi müşterisi bulma" sürecinde yaşanan zorlukları ortadan kaldırmak ve sürecin verimliliğini artırmak üzere geliştirilmiştir. Proje, taksi müşterilerinin herhangi bir saat ve konumda, kolay ve hızlı bir şekilde taksi çağırmasına olanak sağlayacak bir sistem ile hayata geçecektir.

2. AkmoLabs: Akmo-İnek, süt üreten tarımsal işletmelerde kablosuz sensör ağları (WSN) ile hayvanların yaşamsal verilerini otomatik olarak gözlemler, değerlendirir ve işletme için önemli bilgilere mobil ve web servisleri üzerinden uaşılmasını sağlar, kritik durumlar için anlık bilgilendirmeler yapar.

3. ARES: N1-SIRTLAN projesi, güvenlik sektörü ve askeri kurumlara yönelik geliştirilen, yüksek koruyucu özelliğe sahip ve tüm vücudu kaplayabilen bir zırh projesidir. N1-SIRTLAN, yapısı ve içerdiği teknoloji gereği koruyuculuğu en üst seviyeye çıkaracak ve mobilite sorununu minimuma indirecektir.

4. Code Monsters: Hazır giyim perakendeciliğine yönelik bir yükseltilmiş gerçeklik projesidir. Akıllı Ayna mağazada kullanılan boy aynalarının yerini almak üzere tasarlanmış olup yalnızca müşterinin görüntüsünü yansıtmakla kalmayıp müşterinin seçtiği giysileri gerçek zamanlı olarak üzerine giydirebilen inovatif bir teknolojidir.

5. Elecreate: Elecreate projesi ile ev ve ofis benzeri yerlerde kullanılan, taşınabilir, küçük güçlü elektronik cihazlara kesintisiz ve kablosuz olarak elektrik enerjisi ulaştıracak bir sistem geliştirilecektir. Bu tasarımlar, piyasada kullanılan cihazların ihtiyaçlarına göre çeşitlendirilip, gerçeklenecektir.

6. Hiyelium: Sosyal medyada markalar, ürünler ve servisler hakkında üretilmiş Türkçe içeriği, kendiliğinden anlamlandırıp değerlendirecek ve bu veriler doğrultusunda ileriye yönelik reklam, kampanya ve promosyon tavsiyelerinde bulunacak, web tabanlı bir yazılım geliştirilmesi planlanmıştır.

7. Imonacloud: Projenin amacı, bulut bilişim altyapısı üzerinden merkezi olarak ve ortak kullanılabilen iş yazılımlarının (SaaS) geliştirildiği ve satılabildiği web bazlı bir platform oluşturmaktır. Bu proje ile KOBİ'lerin; maliyeti düşük, donanım, yazılım lisansı gibi ilk yatırıma gerek olmayan, kiralama yöntemi ile sahip olunan yazılım ihtiyacının karşılanması hedeflenmiştir.

8. Landrovlers: Proje, insanların günlük hayatlarında mobil uygulama aracılığı ile para kazanabilmelerini sağlamakta ve firmalara aynı zamanda denetim imkanı sunmaktadır. Bu uygulamayı telefonuna yükleyen insanlar, firmalar için gizli müşteri görevleri yapacak ve bunun karşılığında para kazanacaklardır.

9. Saydam Aerojel: Aerojel, dünyanın en yalıtkan malzemesidir. Türkiye piyasasındaki en kaliteli rakip ürün olan poliüretandan 5 ila 6 kat daha yalıtkandır. Projenin amacı bir yıllık tecrübe sonucu üretilen aerojelin daha düşük ısıl iletkenliğe, saydamlığa ve en yüksek dayanıklılığa ulaşmasını sağlamaktır.

10. Max Logic: Finans piyasaları ile elektronik ortamda gerçekleştirilen haberleşmenin yüzde 80’i FIX (Financial Information Exchange) protokolü üzerinden gerçekleştirilir. Power Trader projesi, protokol ve haberleşme rutinlerinin tamamen donanımsal olarak çok daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçeklenmesini ve bu şekilde yatırımcıların işlemlerini daha kısa sürede daha yüksek kazanç ile tamamlamalarını amaçlar.

11. Minidahi: Öykücü Bu proje ile; kitapları programlama bilgisi gerektirmeden tablet bilgisayar veya cep telefonu gibi mobil cihazlarda mobil uygulama haline getirecek bir arayüz yapılması hedeflenmiştir.

12. NETA: Bu proje ile, “Hidrojen Enerji Sistemine Sahip ve Güneş Enerji Sistemi İle Desteklenen Yolcu Teknesi” geliştirilmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda teknolojik yeterlilikler doğrultusunda en ekonomik ve en gelişmiş çevreci deniz taşıtları üretilmesini amaçlar.

13. Roket Adamlar: Roket Adamlar’ın iPhone ve iPad için hazırlamış olduğu, yakın zamanda Apple Store’da yayınlanması planlanan Basketbol Sayı Yarışması, İstanbul Park Formula 1 ve Bubble Poppers gibi çeşitli 3D oyunları geliştirilmiştir. Nintendo Wii, Xbox ve Playstation gibi oyun konsolları için de oyun üretmesi hedeflenmektedir.

14. Who Near: WhoNear tamamen Türkiye'de geliştirilmiş konum bilgilerine dayanan, mobil ve sosyal uluslararası bir iletişim uygulamasıdır. Kullanım kolaylığı ve arayüzünün basit olması kullanıcıların işini kolaylaştırırken, istenilen konumdaki kişiler ile bazen cümleler bazen rozetler ile paylaşımlarda bulunulmasına olanak sağlar.

15. Zahideren: Çok Fonksiyonlu yapıları mekandan tasarruf ederek daha küçük büyüklüklerle daha nitelikli görevler yapmaya yardımcı olur. Bunun için özgün, fonksiyonu arttırılmış uydu alt sistemleri tasarlayarak yenilikçi ürünler hedeflenmektedir.

Program Detayları:

13:00 - 13:30 / Proje Stant ziyaretleri 13:30 - 14:00 / Tanıtım Filmi ve Açılış Konuşmaları (Prof.Dr.Muhammed Şahin, Rektör, İTÜ) 14:00 - 15:20 / Yarışmacıların 4’er dakikalık projelerini tanıtıcı sunumları 15:50 - 16:20 / ARI Çekirdek Ödül Töreni

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.