Ehil.com: Sizin için işinin ehli uzmanları bulan platform

Ehil.com: Sizin için işinin ehli uzmanları bulan platform

Hepimiz farklı ihtiyaçlar için işin uzmanlarından yardım alma ihtiyacı duyabiliyoruz. Evdeki elektrik arızasından, temizlik işlerine, özel eğitim ihtiyaçlarından farklı organizasyon gereksinimlerine kadar geniş bir yelpaze içerisinde aldığımız bu hizmetlerle ilgili ilk sorun genellikle beklenmedik anda ortaya çıkan bu ihtiyacı en uygun şekilde karşılayabilecek uzmanı nereden bulacağımız oluyor.

Bulduğumuz uzmanların ise ne kadar güvenilir veya işinin ustası olduğunu ise çoğunlukla ancak tecrübe ettikten sonra değerlendirme imkanımız oluyor. Tüm bu sorunlara tek bir çatı altında yanıt vermek için kurulmuş olan Ehil.com çok farklı ihtiyaçlar karşısında işinin ehli uzmanları pratik bir şekilde bulmanızı amaçlıyor.

2011’in sonlarında kurulan Burak Keskik ve Cenk Duran tarafından 500 bin TL öz sermaye il kurulan Ehil.com’un ortaya çıkış hikayesini Burak Keskik şöyle anlatıyor:

Benim Londrada yaşadığım dönemde çok ilgimi çeken bir iş modeliydi bu. Servicemagic.co.uk adında bu işi Amerikada yapan bir web sitesi İngiltere pazarına da girmişti ve o dönemde bu firma ve iş modeli hakkında oldukça kapsamlı bir fizibilite çalışması yapma şansı bulmuştum. Aynı dönemde Amerikada olan Cenk de Servicemagic.com üzerine araştırmalar yapmış ve bu modeli Türkiyeye uyarlamanın yollarını düşünmüş. Yıllar sonra Türkiyede bir araya geldiğimizde aynı projeden etkilendiğimizi fark edip bu iş modelini birlikte hayata geçirmeye karar verdik. Yaklaşık 1 yıl proje üzerinde beyin fırtınası yaptıktan sonra Kasım 2011 de resmi olarak Ehil İnternet Teknolojileri A.Ş. yi kurduk. 1 yıllık ön çalışma dönemimizde çeşitli alan adları üzerinde kafa yorduktan sonra, bizim için projeye uygun kelime anlamı olması, 4 harfli olması ve Türkçe karakter içermemesi nedeniyle en uygun isim olan ehil.com’u İngiltere’den Türkiye pazarı için satın aldık. Orta Doğu pazarı içinde ehil.net alan adını  Amerika’dan satın aldık. Kasım 2011 de yazılım ve altyapı çalışmaları başlayan Ehil.com Nisan sonu itibariyle Beta yayınına başladı.

Şu anda bünyesinde kurucular ve çağrı merkezinde görevli olan personel dahil toplam 15 kişi bulunan Ehil.com, İstanbul, Ankara ve İzmir’de faaliyet gösteriyor ve ehillerin sunduğu servisler 30 farklı kategoriye ayrılmış. Kuruculardan aldığım bilgiye göre bu yazı hazırlanırken 1323’ü İstanbul’da, 655’i Ankara’da ve 473’ü İzmir’de olmak üzere ehil.com bünyesinde kayıtlı toplam 2500’e yakın ehil yer alıyor.

Bugüne kadar ehil.com’da oluşan talep sayısı ise 1125 adeti bulmuş. Sitenin rehber başlığı altında ise “dış cephe mantolama işleminde firma seçiminin öneminden”, “cildiniz için en uygun krem seçeneklerine” kadar kullanıcılar için çok farklı ipuçları ve bilgiler yer alıyor.

Bu alanda önemli bir ihtiyacı karşılayan ehil.com’la ilgili benim gözüme çarpoan bir iki ufak sorun da var. Sitenin açıldığı anda sağ al köşede bir videonun açılması, talepte bulunmadan önce istenen bilgilerin çokluğu benim gözüme çarpan ufak ama dikkate değer bazı sorunlar.

Kuruculardan Burak Keskik, video’nun beta aşamasında kendini anlatabilmek için seçildiğini ve zaman içersinde ehil.com’un bilinirliği artınca kaldırılacağını söyledi. Ehil’lerin tamamının kurumsal firmalardan oluştuğunun da altını çizen Keskik, talep öncesi istenen bilgilerin ise ehillerin kullanıcıya ulaşabilmesi için gerekli olduğunu söylüyor.

Ehil.com pek çok kullanıcının karşılaştığı önemli bir ihtiyaca çözüm ürettiği için oldukça ilgi çekici. Bundan sonrasını ise siteden bulunan ehillerin kullanıcıların ihtiyacını ne kadar başarılı bir şekilde karşıladığı belirleyecek. Eğer kullanıcılar buldukları ehillerden memnun kalırsa sitenin de bilinirliğinin yayılması ve büyümesi oldukça mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.