Facebook resmi Wordpress eklentisini kullanıma sundu

Facebook resmi Wordpress eklentisini kullanıma sundu

Facebook uzun süredir beklenen Wordpress eklentisini dün gece geliştirici blogunda yayınladığı bir yazı ile kullanıma sundu. Aslına bakarsanız Facebook Connect ve like düğmelerinin ilk çıktığı dönemlerden beri beklenen Facebook'un resmi Wordpress eklentisinin duyurulması için belli ki sosyal yapının ve araçların tamamlanması beklenmiş.

Bir süredir Wordpress.com ve Wordpress VIP servislerinde kullanılabilecek eklentiyi buradan indirebilirsiniz. Standart kurulumunun çok basit olduğu eklentiyi biraz zenginleştirmek isterseniz Facebook uygulaması üzerinden detaylı ayarlar yapmanız gerekiyor. 

Yayınlanan yazının, yazarın Facebook zaman tünelinize ve Facebook sayfasına gönderilmesi, like düğmeleri, Facebook yorumları, öneri çubuğu ve abonelik düğmesi eklentinin ana özelliklerinden. Facebook'un Social Graph ile getirdiği 'okudu' 'izledi' gibi yenilikçi paylaşım tipleri de eklenti yardımı ile kod yazmadan kurgulanabilecek. Bu düzenlemeleri yapmak için Facebook'taki uygulama ayarlarınızda özelleştirmeler yapmanız yeterli.

Sabah saatlerinde kısa bir süre denediğimiz eklentinin özelleştirmelerini yaparak bugün içerisinde Webrazzi üzerinde kullanmaya başlayacağız. Belki sonrasında nasıl yapılır tarzı bir rehber dökümanı da hazırlayabiliriz :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.