Nokia Developers Türkçe oldu, Nokia Maraton başlıyor

Nokia Developers Türkçe oldu, Nokia Maraton başlıyor

Nokia Türkiye bir süredir sessizliğini koruyordu. Nokia Lumia serisi ülkemize giriş yaptığında yeni bir haber yapacağımızı düşünürken, Nokia Türkiye ekibinden iki farklı haber aldık.

Öncelikle Nokia Türkiye'nin geliştirici sitesini Türkçe olarak hizmete sunduğunu paylaşalım. Developer.nokia.com/tr adresinden erişebileceğiniz yeni sitede Nokia yazılım geliştiricilerinin bir araya getirmeyi hedefliyor. Nokia' nın en son teknolojilerini ve Türkiye pazarına ait haberleri, etkinlikleri ve istatistikleri de bu site üzerinde yayınlamaya başlıyor.

Biraz geç de olsa bu haberin önemli olduğunu söylemekte fayda var.

Nokia Maraton

İkinci haber de yine geliştiricileri ilgilendiriyor. Nokia, Windows Phone ile anlaşmasına rağmen elinden bırakmadığı Series 40 için bir uygulama geliştirme yarışması düzenliyor. Nokia Maraton adlı yazılım maratonu Nokia SDK 1.1 for Java paketi ve ek kaynaklarla 3 günlük bir etkinlik olacak.

21 Haziran Perşembe Saat 9.00'da başlayacak etkinlik 24 Haziran Pazar Saat 22.00'de sona erecek ve 1. seçilen uygulama sahibine 1 adet Nokia Lumia 800 telefon hediye edilecek. Projenin tüm hakları projeyi gönderen kişi(lere) ait olacak ve diğer dereceye giren kişi(ler) iş veya staj imkanlarıyla buluşacak.

S40 için eğitim

Bu arada Nokia Türkiye, Nokia Series 40 telefonları için Java ve MIDP kullanarak yazılım oluşturmak isteyen uygulama geliştiricilere ücretsiz online eğitim de vermeye başlamış. Academy.eteration.com/Nokia bağlantısından kayıt olarak Türkçe içerikli eğitimi alabilirsiniz.

Derslerde geliştiricilere yönelik videolar, online tanıtımlar, canlı eğitmenlerden konu anlatımları, canlı tartışmalar, eğitmenlerle birebir görüşmeye olanak tanıyan rehberlik saatleri, canlı oturumlar da eklemiş. Öğrendiğimiz kadarıyla bu yaz aylarında da geliştiricilerle daha yakın bir ilişki kuracakmış..

Bir kaç istatistik

Dünyada şu an için aktif olarak kullanılan 675 milyon üstünde Series 40 telefon bulunuyor. Uygulama tarafında ise Nokia Mağaza'nın 5 milyar üstünde bir indirme sayısına ulaştığını öğreniyoruz. Series 40 ilk günlerde bunun yüzde 13'ünü yaparken, bugün yüzde 42 oranına ulaşmış.

Siz detaylı yarışma kurallarına ve kaynaklara göz atmadan önce Türkiye'de Nokia Mağaza'dan haftada 3,5 milyon civarında, toplamda ise 150 milyon toplam indirme yapıldığını (tema, melodi gibi klasik mobil içerikler dahil ama uygulamalar hakim ve en çok indirilen içerikler haline gelmiş) ve S40 tabanlı telefon satışlarının bu yılın Ocak ayı sonunda 1,5 milyarı geçtiğini de hatırlatalım.

Nokia'nın akıllı telefon pazarında kötü gittiği malum ama gelişmiş pazarlardaki üstünlüğü halen oyunun bitmemiş olduğunu gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.