Nokia'nın S40 serisi satışları 1.5 milyar adedi geçti

Nokia'nın yıllardır kullandığı S40 işletim sistemiyle çalışan telefonlarının toplam satış adedi 1.5 milyarı geçti.
Nokia'nın S40 serisi satışları 1.5 milyar adedi geçti

Series 40 modelli ilk telefon 1999 yılında piyasaya sürülmüş ve Nokia'ya ait bu yazılımı barındıran telefonlar, Nokia'nin ticari başarısında büyük pay sahibi olmuştu. Günümüzde pek çok özelliği olan ve uygulamalarla zenginleştirilebilen telefon ve işletim sistemlerinin temelini oluşturan S40 serisi telefonların aktif 675 milyon kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor.

1.5 milyarıncı S40 telefonunun satışını kutlayan Nokia'dan Mary McDowell, dünya nüfusu göz önüne alındığında böyle bir etkiye sahip olan ve böyle bir üretim hattını oluşturan bir ürünü düşünmenin bile zor olduğunu dile getirdi. BBC'ye bazı açıklamarda bulunan McDowell'ın 2 milyardaki hedefi ise gelir düzeyi düşük kırsal bölgelerden değil aksine büyük şehirlerden ve genç insanlar ile 2 milyar rakamı hedefleniyor.

S40 platformu hem donanım hem de yazılımsal olarak kendini geliştirmeye devam ediyor. Özellikle telefon belleği ve batarya sürelerindeki gelişmelerin yanı sıra, çeşitli uygumaların da desteği ile Nokia S40 telefonlarını geliştirmeye devam ediyor. Sosyal ağlara da önem veren uygulamaları müşterilerine sunan Nokia, yazılımı ve üretimi kendisine ait kulvarda da devam edeceğinin sinyallerini veriyor.

Bildiğiniz üzere Nokia modelleri diğer yeni nesil akıllı telefonların yanında biraz sönük kalmış, firma Microsoft ile işbirliğine giderek kaybettiği pazar payını geri kazanma amacıyla Lumia serisini piyasaya sürmüştü. Nokia Türkiye ile Lumia 800 ve Nokia'nın Türkiye ekosistemi ile ilgili bir röportaj yapmıştık. S40 serileri de ülkemizde satışa devam ederken, Lumia 800'ün 2012 yılı içerisinde ülkemizde piyasada olması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.