iOS 6'dan neler bekleniyor?

Apple, Steve Jobs'u kaybettikten sonraki ilk geliştirici konferansını bugün düzenleyecek. WWDC 2012'ye dair en çok konuşulan konulardan biri iOS 6. Peki Apple'ın yeni işletim sisteminden neler bekleniyor?

Apple'ın iOS 6'da Facebook ile 'barışacağı' söylentisi bir süredir dile getiriliyor. Tim Cook'un açıklamalarından hareketle daha önce Twitter'ı yerleşik bir paylaşım hizmeti olarak kullanan Apple'ın aynı imtiyazı artık Facebook'a da tanıyacağı düşünülüyor. Hatırlarsanız Facebook ile Apple arasında Ping üzerinden bir kutuplaşma vardı.

Apple ile Google arasındaki rekabet de iOS 6 ile yeniden şekillenecek. Zira geçen hafta Apple'ın Google Maps’i kademeli olarak iOS'dan kaldıracağı haberi gelmişti. Bu haberi takip eden dedikodular ise Apple’ın 3 boyutlu bir harita tanıtabileceğine işaret ediyor.

iOS 6'nın destekleyeceği cihazlar düşünüldüğünde ise 3. nesil iPod Touch ve ilk iPad'in sınırdışı kalacağı ifade ediliyor. Bu durumda iPhone 3GS ve üzeri iPhone sahiplerinin sevineceğini söyleyebiliriz. iPhone 4S ile karşımıza çıkan akıllı asistan Siri'nin yeni (3. nesil) iPad'e geleceği de bir başka söylenti.

Golden Master etiketiyle tanımlanan iOS 6'nın yeni iPhone ile Eylül ayında pazara sunulacağı ise KGI analisti Ming-Chi Kuo'nun iddası. Macbook Pro ve iMac serisinde bir yenilik açıklaması beklentiler arasında.

9to5Mac ise geçtiğimiz Şubat ayında uygulama arama motoru Chomp'u satın alan Apple'ın App Store, iTunes Store ve iBookstore'da güncellemeye gideceğini söylüyor.

Apple ses getirecek bir yenilik açıklayacak mı bilmiyoruz ama WWDC 2012'de yeni Mac OS X Mountain Lion, Apple TV için uygulama geliştirme imkanı, iCloud için yeni özellikler ve uygulamalar da BusinessInsider'ın beklediği haberler arasında.

Tim Cook'un sunumunu merakla bekliyorsanız WWDC 2012 programına şuradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.