Modapik.com: Takı ve aksesuar dikeyinde rekabet kızışıyor

Modapik.com: Takı ve aksesuar dikeyinde rekabet kızışıyor

Yeni girişimler e-ticarete adım attıkça dikey kategorilerde rekabet kızışıyor. Burada özellikle takı ve aksesuar başı çekiyor. Bu kategoriye iddialı bir oyuncu daha 'merhaba' diyor: Modapik.com.

Modapik.com, yukarıda da bahsettiğimiz gibi takı ve aksesuar kategorisinde yer alan klasik bir e-ticaret sitesi. Ceylan Turan ve Yağız Öztürk tarafından kurulan site, ürün çeşidini sınırlı sayıda tutarak, sürekli yenilenen bir mağaza olmayı hedefliyor.

Girişimin gelir modeli ise klasik e-ticaret sitelerinden farklı, satış aracılığı komisyonuna dayanıyor. Modapik.com'da yerli üretici ve tasarımcı ürünlerinin yanı sıra ithal ürünlere de yer veriliyor.

Sitenin tasarımında da hafif farklılık göze çarpıyor. Modapik.com'un kendi özgü bir tarzı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle sitede yer alan kategoriler kısmına kolaylıkla ulaşılabiliyor. Siteye özgü yaratılan koleksiyonlarsa kullanıcıların seçim yapmasını kolaylaştırıyor.

Sitede 'kumbara' özelliği yani kredi toplama ve harcama sistemi bulunuyor. Arkadaşlarını siteye davet eden kullanıcılar, arkadaşının ilk 50 TL’lik alışverişinde 1 kredi kazanıyor. Biriken kredilerle ürün almak mümkün.

Modapik.com'un takı ve aksesuar kategorisinde dişli rakipleri var. Bunların başında Stilimo.com, Lidyana.com ve Mortaki.com geliyor. Yatırımları ve ürün çeşitliliği fazla olan bu siteler, Modapik'in işini biraz zorlaştıracak.

Takı ve aksesuar kategorisindeki e-ticaret şirketlerinin sayısı artıyor. Pazarın doyum noktasına ulaştığını şimdiden söylemek zor. Ancak geçmişte aynı kategoride e-ticaret yapan bazı sitelerin kapandığını hatırlatmak istiyoruz. Modapik.com farklı tasarımı ve koleksiyonuyla takı ve aksesuar kategorisinde rekabet gücü olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.