Stilimo.com: Studio Moderna'dan takı ve aksesuvar mağazası

Stilimo.com: Studio Moderna'dan takı ve aksesuvar mağazası

Türkiye e-ticaret pazarı tüm hızıyla büyürken, dikey e-ticaretin yeni oyuncuları da birer birer boy göstermeye başlıyor. Orta ve Doğu Avrupa’da faaliyet gösteren e-ticaret ve doğrudan pazarlama platformu Studio Moderna, takı ve aksesuar alanında Stilimo.com'u Türk tüketicileriyle buluşturuyor.

Stilimo, ünlü tasarımcıların ve markaların özel olarak hazırladığı ürünleri satışa sunarak, henüz açık bir pazar olan takı ve aksesuar pazarında farklılaşmak istiyor. Sitede 30’un üzerinde tasarımcının hazırladığı farklı takı ve aksesuvar koleksiyonları satışa sunuluyor.

Sitede özel alışveriş kapsamında satış yapılmıyor ama fırsatlar bölümü indirimli ürünlerle genel olarak kadınlara hitap ediyor. Alarm listesi özelliği de ürünlerin fiyatı düştüğünde kullanıcılara e-posta ile haber veriyor.

Stilimo'nun ana şirketi Studio Moderna'ya yakından baktığımızda ise 2006'dan bu yana Türkiye'de hizmet verdiğini öğreniyoruz. Slovenya merkezli şirket, Avrupa DRTV (Direct Response TV/Televizyondan satış) pazarında önde geliyor ve  Top Shop, Dormeo ve Kosmodisk gibi kendi markalarıyla tüketicilere ulaşıyor.

Twitter, Tumblr, Livingsocial, 360Buy ve daha bir çok web girişiminin yatırımcısı olan Insight Venture Partners da Studio Moderna'nın yatırımcıları arasında bulunuyor.

Yeşim Kuşcu'nun Genel Müdür olarak görevlendirildiği Studio Moderna Türkiye'de 8 farklı site ve 12 kişilik ekipten sorumlu e-ticaret yöneticisi Ceyda Aksu ve Stilimo projesinin başında Nur Tepeli bulunuyor. SM İstanbul ofisi 200 kişilik ekipten oluşuyor.

Stilimo'nun ne kadar başarılı olacağı pazarın derinliğine göre değişecek ama arkasındaki yatırım potansiyeli şanslı bir girişim olduğunu gösteriyor. Diğer yandan yabancı e-ticaret girişimlerinin yerli oyuncularla nasıl bir pazar rekabete gireceğini merakla izliyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.