Facebook'tan IPO öncesi bir satın alma daha: Glancee

Facebook'tan IPO öncesi bir satın alma daha: Glancee

Facebook, IPO öncesinde özellikle mobil dünyadaki gücüne güç katacak bir satın alma daha gerçekleştirdi. Yaklaşık bir ay önce opopüler mobil uygulama Instagram'ı 1 milyar dolara satın alan şirket, bu sefer de mobil keşif servisi Glancee'yi bünyesine kattı. Uygulama, yakınızda bulunan, ortak arkadaş ve zevkleriniz  olan biriyle tanışmanıza imkan veriyor.

Uygulama üzerinden ilk olarak, yakınınızda bulunan ve Glancee kullanan kişileri görüyor, sonrasında ise bu insanlarla ortak arkadaş ya da ortak ilgi alanlarınızı keşfedebiliyorsunuz. Aynı zamanda Glancee'nin size getirdiği öneriler sayesinde yeni insanlarla tanışabiliyor ve "first touch"ı uygulamanın oluşturduğu otomatik mesaj sayesinde yapıyorsunuz.

Satın almanın bedeli ile ilgili henüz bir bilgi elimize ulaşmadı fakat Glancee'nin web sitesine yer alan açıklama gösteriyor ki uygulama Facebook üzerinde yaşamaya devam edecek. Facebook'un mobil taraftaki Places özelliğini canlandırabilecek bir özellik olarak karşımıza çıkıp çıkmayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.