Startup Weekend 2012 için başvurular başladı

Startup Weekend 2012 için başvurular başladı

Girişimcilerin iş fikirlerini 2,5 günde şirket kurma aşamasına getirmesini sağlayan Startup Weekend, 3. kez Türkiye'deki parlak ve hızlı girişimcileri bulmaya çalışacak.

27 - 29 Nisan tarihleri arasında yine Microsoft Türkiye’nin İstanbul ofisinde düzenlenecek olan yarışma dünyanın önde gelen girişimcilik vakıflarından Kauffman Foundation tarafından destekleniyor.

Dünya çapında 100’ü aşkın şehirde gerçekleştirilen Startup Weekend, Türkiye'de ilk yıla (2010) nazaran ikinci yıl (2011) daha iyi girişimleri öne çıkarmıştı. Startup Weekend, kendi yatırım fonu Startup Labs ile yatırım yapacağını girişimcileri de geçtiğimiz Cuma günü açıkladı.

istanbul.startupweekend.org adresinden başvurulabileceğiniz ve program bilgisine ulaşabileceğiniz yarışmayı henüz bilmeyenler için kısa bir açıklama da yapalım.

Başvurular sonucunda seçilen* ekipler 27 Nisan Cuma akşamı başlayacak maratonda iş fikri geliştirme ve iş planı yazma, yazılım geliştirme ve tasarım hazırlama gibi bir girişimi vücuda getirecek tüm işlerle ilgilenecek ve Pazar günü girişimcilik dünyasının önemli isimlerinden oluşan jürinin karşısına çıkacak.

Kazanan girişimler yatırımcılardan destek alma ve StartupLabs'ın fonundan faydalanabilecek potansiyel girişimciler olarak öne çıkacak. İlk 3′e giren ekipler Girişim Fabrikası iş hızlandırma programına doğrudan dahil edilecekler. Ayrıca 1. takıma Microsoft tarafından Windows Phone ve yine ilk 3 takıma ikişer adet Webrazzi StartUp Summit bileti verilecek.

Webrazzi'nin medya sponsoru olduğu Startup Weekend bu yıl Microsoft Türkiye ve Özyeğin Üniversitesi'nin ana sponsorluğunda düzenleniyor. Enkuba, Etohum, Metutech-Ban, Paypal ve Youthmedia sponsorlar arasında bulunuyor.

*Bu yıl başvuru değerlendirmesi Özyeğin Üniversitesi tarafından yapılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.