Birazoku.com: Kitapseverler için önizlemeli kütüphane ve sosyal forum

Kitapların dijital ortama taşınması, farklı fikir ve girişimleri beraberinde getiriyor. Kitap kurtları artık bir kitapçıda ne bulabiliyorsa, dijital ortamda da aradıklarını kolayca bulabiliyor. Bu konuda kitapseverlerin en büyük sıkıntılardan biri, satın alacakları kitabın sayfalarını karıştırmak. Birazoku.com, kullanıcıların bu isteğine cevap verecek cinsten bir girişim.

120 bin tekil ziyaretçiye sahip olan Birazoku.com, kullanıcılara satın alınacak kitabın ilk bölümlerini okumasına izin veriyor. Kullanıcılar böyle satın almak istedikleri kitabı biraz daha tanıyarak, satın alma kararını verebiliyor. Bunun için kullanıcılardan bir ücret de talep edilmiyor.

Bir noktayı vurgulayalım. Satın alma derken bu siteden alımı kastetmiyoruz, zira site şu anda kitap satışı gerçekleştirmiyor. Şimdilik bir gelir modeli olmayan sitenin kurucularından aldığımız bilgilere göre, çok yakında dukkan.birazoku.com adresinden kitap satış da gerçekleştirilmeye başlanacak.

Birazoku.com'da bulunan kitaplara kategorilere göre ya da arama çubuğuyla ulaşmak mümkün. Sitede olmayan kitapları yazar, yayınevleri ve kitap meraklıları yükleyebiliyorlar. Burada yüklenecek kitapların editör onayından geçmesi gerektiğini belirtmekte fayda var.

Site kurucularının amatör yazarları destekleyen projeleri olduğundan da bahsetmek istiyoruz. Bu çerçevede Kalemimden.birazoku.com sitesiyle amatör yazarlara destek veriliyor. Kullanıcılar, yazarlık başvurusunun ardından siteye üye olup, farklı birçok farklı kategoride yazı yazabiliyor.

Sitede ilgimizi çeken bir diğer noktaysa 'Facebook Söyleşileri' kısmı oldu. Edebiyat dünyasına yeni adım atan yazarlara destek olan Birazoku.com, sosyal ağlarda söyleşiler düzenliyor. Sosyal ağın bu anlamda etkin olarak kullanılması kitap okuyucularının dikkatini çekeceğini düşünüyoruz. Facebook Söyleşilerinin bir örneğini buradan inceleyebilirsiniz.

Sitenin şu anda sadece web platformunda olduğunu söylemekte fayda var. Tablet bilgisayar ve akıllı telefon gibi farklı platformlarda da yer alması sitenin takipçi sayısını daha çok arttırabileceğini düşünüyoruz.

Birazoku.com, Pinterest'te dahil olmak üzere neredeyse tüm sosyal ağlarda mevcut. Birazoku.com'a ulaşmak için Facebook, Twitter, Google+ ve Pinterest hesaplarınızı kullanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.