Google 'tablet mağazası' açacak

Google'ın kendi markasıyla bir tablet çıkaracağı söylentilerine ilişkin yeni bilgiler var. Ayrıca firmanın bir Android mağazası açma planları yaptığı da belirtiliyor.

Wall Street Journal'da yer alan habere göre Google, uzun zamandan beri konuşulan tablet bilgisayarı çıkarma konusunda kararlı görünüyor. Bu iddia Motorola'nın satın alınmasıyla daha da güçlenmişti. Ancak yayımlanan habere göre Google markalı tabletler, Samsung veya Asus tarafından üretilecek ve büyük ihtimalle 'ortak markalı' olacak. İddia, elbette, Google ve Asus yetkilileri tarafından reddedildi.

Bilindiği üzere Google, Nexus One ile akıllı telefon pazarına giriş yapmıştı. Ancak cihazın 100 binlik satış rakamı şirketi hayal kırıklığına uğratmış, cihaz piyasadan çekilmişti. Bunun nedenleri arasında elbette iPhone'un çok popüler olduğu, satış rekorları kırdığı döneme denk gelmesiydi. Dolayısıyla Google''ın kendi markalı tablet bilgisayarı için doğru zamanı beklemesi önemli görünüyor. Bu noktada 'yeni' iPad'in ilk üç günde 3 milyon sattığını hatırlayalım.

Google'ın tablet bilgisayarı iPad' dışında, satış rekorları kıran Amazon Kindle Fire'a da rakip olmaya çalışacak. Düşük fiyat politikası izleyen Amazon'la rekabette Google'ın nasıl tavır alacağı da merak konusu.

Online mı fiziksel mi?

Şirketin kısa vadede gerçekleştirmek istediği planların arasında Android Mağazası da bulunuyor. Google'ın bu alanda en yakın rakibi mağazalar önünde uzun kuyruklar oluşturan Apple. Android Mağazası'nın sadece Android işletim sistemiyle çalışan cihazların satışı gerçekleşecek. Google markalı akıllı telefon ve tablet bilgisayarların Android Mağazası'nda satılması cihazların satış grafiğini yükseltebileceği gibi Android işletim sistemlerinin daha hızlı büyümesine yardımcı olacaktır. Öte yandan böyle bir 'mağaza'nın fiziksel değil de 'online' olması ihtimali de mevcut.

Kısa vadeli planların 2012 yaz ayları içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor. Planların mutlaka şirketin satış grafiği üzerinde bir payı olacaktır. Sonucu görmek için bu planların hayat geçmesini beklemek gerekiyor. Ancak şu soruyu sormakta fayda var; Cihaz üretimi için taşeron şirketler kullanmak, Apple gibi üretici şirketin karşısında ne kadar başarı sağlayabilir?

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.