Çin'i ziyaret eden ilk Apple CEO'su Tim Cook neler planlıyor?

Çin'i ziyaret eden ilk Apple CEO'su Tim Cook neler planlıyor?

Apple'ın operasyondan sorumlu eski başkan yardımcısı ve CEO'su Tim Cook, Foxconn'u iPhone üretimi yaptığı fabrikayı ziyaret etti ve Apple'ın Çin'i ziyaret eden ilk CEO'su olarak bir çok planı beraberinde götürdü.

Apple'ın tüm tedarik zincirindeki çalışanlarını önemsediğini ifade eden Cook'un daha önce Foxconn ölümleriyle ilgili başlatılan soruşturmanın detaylarını sorgulamış olabilir. Ancak Cook'un Foxconn-Sharp yatırımı ile Apple'ın yeni cihazlarına dair ekranları yerinde görmesi ziyaretin asıl sebeplerinden biri olarak görülüyor. Tahminler Apple TV'nin geleceğine kadar uzanıyor.

Hatırlayacağınız üzere NYTimes, Apple'ın neden Çin'de üretim yaptığını özel bir haber olarak gündeme getirmişti. Eğer Apple'ın 5 inçlik bir ekran üzerinde çalıştığı dedikoduları doğruysa ABD'li şirket Korelilerin 5 inç rekabetine katılmış olacak.

Daha önce çıkan haberlere istinaden Cook'un Çin ziyaretinin önemli bir nedeni de 665 milyon aboneye sahip China Mobile ile yapılacak anlaşma. Android'in tüm hızıyla büyüdüğü Çin gibi dev bir pazarda daha büyük adımlar atmak isteyen Apple'ın daha resmi adımlar adımlar atması beklenirken, Windows Phone'lu ilk Nokia cihazı da yakında Çin'e adım atmaya hazırlanıyor.

Çin pazarında daha hızlı davranması gereken Apple, Tim Cook ile bu işe önem vermiş görünüyor. Cook'un Çin'deki sahte Apple mağazalarıyla ilgili konularla da ilgilenecek olması da bunun bir diğer göstergesi.

Halen Apple'ın hem yazılım hem de donanım tarafında en güvenilir marka olduğunu düşünüyorum ve önümüzdeki dönemde Google'ın Çin'de yapacaklarını merakla bekliyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.