Apple'dan Dokunmatik Geleceğe 1 Milyar Dolar

Apple'dan Dokunmatik Geleceğe 1 Milyar Dolar

Google cebinden 12,5 milyar dolar çıkarırken dünyanın en değerli şirketi olma yolunda ilerleyen Apple'ın varyemez gibi davranmasını beklememek gerek. Cupertino merkezli şirket gelecek için 1 milyar dolarlık bir görüşme yapıyor.

Dokunmatik dünyanın en önemli ihtiyacı olan monitörler iPhone ve iPad'in üreticisi için elbette ki çok önemli. Apple bu konuda özel olmayı da seviyor. Özellikle tablet bilgisayarlarda daha fazla öne çıkan ekran performansı, iPad 2'de Apple'ın biraz canını sıkmış ve rotayı LG'den Samsung'a çevirmesine neden olmuştu. Şimdi ise Apple'ın LCD panel üretimi için  Sharp'a 1 milyar dolar yatıracağı konuşuluyor.

Apple'ın Japon teknoloji üreticisiyle 6. nesil iPhone'un ekran üretimi için anlaştığı aktarılıyor. Sharp'ın Kameyama'daki tesisine dikkat çekilen haberde Sharp'ın akıllı tablet ve telefonlar için yeni  bir üretime geçme isteği de not ediliyor.

Apple'ın cebinden 1 milyar dolar çıkarması şirketin mobil cihazların dokunmatik geleceğine bir adım daha yaklaştırıyor. Gelecekte yazılımları taşıyacak başlıca elemanlar hiç şüphesiz dokunmatik ekranlar olacak ve hayatımızda daha fazla yer edinecekler.

Kısa vadede olmasa da orta vadede Apple'ın bu alana yatırım yapması, sadece bir mobil cihaz üreticisini (evet, Motorola'dan bahsediyorum) satın almaktan daha karlı görünüyor. Diğer yandan Steve Jobs kaliteyi arttırmak için Sharp'ı tercih etmiş olabileceği gibi mobil dünyada kendine rakip olmayan bir şirketle anlaşmayı ve patent davalarından uzak durmayı düşünmüş de olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.