Nokia Windows Phone 7 ve Gelecek İçin Nasıl Telefonlar Üretecek? [Video]

Nokia Windows Phone 7 ve Gelecek İçin Nasıl Telefonlar Üretecek? [Video]

Windows Phone 7 geliştirici ve uygulama ekosisteminin Nokia için nasıl hazırlandığını sayılarla görmüştük.  Windows Phone 7'nin hayat bulacağı cihazlar için çalışan Nokia tarafında ise gelecek planları dikkat çekiyor.

Yazılımların donanımın önüne geçtiği günümüze kadar Nokia'nın donanımsal üstünlüğü sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde haklı bir itibar edinmesini sağladı. Özellikle kamera donanımında başarılı olduğunu bildiğimiz Nokia, donanım açısından yıllarca güvenilir bir marka olmasını bildi.

Yazılım tarafını genel olarak Microsoft'a devreden Nokia, yeni cihazlarının eskisi gibi etkili olmasını istiyor. Windows Phone 7 temelli Nokia telefonlar için sadece aşağıdaki tasarımdan fikir sahibi olabiliyoruz. Teknik anlamda WP 7'li yeni modellerden bir kaçının çift çekirdekli olması bekleniyor. Nokia'nın kamera konusunda ne yapacağını düşündüğümde ise Anssi Vanjoki'nin DSLR kameralara atıfta bulunması aklıma geliyor.

 Windows Phone 7 için Nokia'nın aklındaki tasarım

Eski bir tasarımcısı Nokia patronları hakkında olumsuz görüşler paylaşsa da Finli üretici yeni Nokia N9 ile Microsoft için iyi cihazlar hazırlayacağının sinyallerini veriyor. Bir yandan da çift-sim kart taşıyan yeni modellerini tanıtıyor. Bunlara ek olarak, arkası gelmeyen Nokia Booklet 3G, basit çizgilere sahip tasarımıyla Nokia'nın geçmişinden ilham alabileceğini gösteriyor.

Biraz daha ileri baktığımızda ise Nokia'nın 2015 hedeflerine doğru yaklaştığını görüyoruz. Nokia, merakla beklediğim şekil değiştirebilir dokunmatik cihazlar için karbon elementinin allotropu olan ve Nobel kazandıran grafen üzerindeki çalışmalarını hızlandırıyor. Bu konuda bir blog yazısı paylaşan Nokia, Morph konseptini gerçeğe dönüştürmek niyetinde.

Bugüne kadar lüks araçların kullandığı malzemeler ile kaplanan telefonlar gördük. Ancak Morph konseptine hayat verecek olan Grafen, diğerlerinden oldukça farklı. Mucizevi olup olmadığı tartışılan Grafen, dünyanın en sert(güçlü) maddesi (çelikten 200 kat daha güçlü) olarak görülüyor. Grafen bilinen ilk iki boyutlu malzeme ve bozulmadan şekil değiştirilebilir yapısı ile nanoteknolojinin yeni gözdesi konumunda. Transistör ve pil teknolojileri için de gelecek vaadediyor.

Evet, günümüzden biraz uzaklaştık ama sözü aşağıdaki tasarımın önümüzdeki yıllarda Windows Phone tabanlı bir Nokia telefon olabileceğine getirmek istiyorum. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.