RIM’de fatura CEO’lara çıktı

Research In Motion (RIM), ne şirketin satılması ne de yeni cihaz tanıtımı ile gündeme geliyor. RIM bu sefer Blackberry telefonlarının yaratıcıları ve şirketin CEO’ları olan Mike Lazaridis ve Jim Balsille’nin istifa haberi ile gündemde.

RIM’in merkezinden yapılan açıklamada, Mike Lazaridis ve Jim Balsille’nin şirket CEO'luğu görevlerinden istifa ettikleri duyruldu. Yönetim kurulundaki iki ortağın tavsiyesine uyarak RIM'in eski COO'su (Chief Operating Officer) Thorsten Heins'i yeni RIM CEO'su ve Başkanı olarak atadığı duyuruldu.

Ancak Mike Lazaridis ve Jim Balsille şirket kadrosunda olmaya devam ediyorlar. Şirketin yönetim kurulu başkanlığına ise daha önce Toronto Borsası ve Royal Bank'ta başarılı üst düzey yönetici geçmişi bulunan Barbara Stymiest ve üyeliğe de Prem Watsa atanıyor.

Daha önce Mike Lazaridis ve Jim Balsillie’nin Goldman Sachs ile anlaşarak olası satış veya birleşme konularını gündeme aldıklarını paylaşmıştık. Analistler bu yapılan operasyonu iki şekilde yorumluyor. Birincisi, şirket patronlarının satışa çok da sıcak bakmadığı biliniyor. İkincisi ise şirketin satışının yeni üst düzey yöneticiler ile gerçekleştirilmesi.

Fox Business’in haberine göre geçen yıl içerisinde yüzde 75′e yakın değer kaybeden RIM hisseleri, Goldman Sachs anlaşması ile birlikte yüzde 4′lük bir artış yaşamıştı.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.