BlackBerry'yi Goldman Sachs kurtarabilir mi?

BlackBerry'yi Goldman Sachs kurtarabilir mi?

RIM'in içinde bulunduğu sıkıntılı dönemi aşmak için satış veya birleşme peşinde olduğu biliniyor. Bundan bir süre önce sizlere RIM'in son durumu ve satışıyla ilgili son gelişmeleri aktarmıştık.

Aralık ayındaki bu gelişmeler RIM'in hisselerinde ufak ama ilgi çekici bir hareketlenmeye neden olmuş, söylentilerin devamı gelmeyince ise hisselerin yükselişi yeniden yavaşlamıştı. Çok kısa süre önce RIM hisselerinde yeniden bir hareketlenme görüldü.

Bu kez ortada somut bir satın alma söylentisi yok. Ama bu hareketlenmeye neden olan firmanın adı en az potansiyel bir alıcının ismi kadar önemli: Goldman Sachs.

RIM'in dünyanın en önemli yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs ile anlaşmış olması, bundan sonraki olası satış veya birleşme konularını bu firmanın yürüteceği anlamına geliyor. Borsadaki hareketlenme ise Goldman Sachs'ın bu konudaki en iyi tercihlerden biri olmasından kaynaklanıyor.

Bir önceki yazıda RIM'in satış öncesinde var olan durumu düzeltmeye odaklanması gerektiğini ama bunun 2012 içerisinde gerçekleşmeyebileceğinden bahsetmiştik. Goldman Sachs anlaşması RIM'in iki üst düzey yöneticisi Mike Lazaridis ve Jim Balsillie'nin baskılara daha fazla dayanamadığı ve ilk planları olan iyileştirmeyi beklemeden satışa odaklanmaya karar verdiklerini gösteriyor.

Fox Business'in haberine göre geçtiğimiz yıl içerisinde yüzde 75'e yakın değer kaybeden şirket hisselerinde, Goldman Sachs anlaşması ile birlikte yüzde 4'lük bir artış yaşandı.

Tek sorun henüz ortada ciddi bir alıcı olmaması. Goldman Sachs'ın şapkadan tavşan çıkartıp RIM'in satışını sağlayıp sağlayamayacağı görmek içinse çok fazla bekleye gerek kalmaz diye tahmin ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.