Geçtiğimiz yıl hedeflerini tutturamayan Blackberry'nin üreticisi Research In Motion (RIM) hakkında 'finansal açıdan zorlandığı ve alıcı arayışında olduğu' söylentileri yayılmıştı. BlackBerry satışlarındaki düşüş de bu iddiaları destekler nitelikteydi.

CES 2012 fuarı bünyesinde Blackberry ve PlayBook işletim sistemlerinin güncelleneceğini açıklamasına rağmen güçlü rakipleri karşısında fazla iddialı bir duruş sergileyemeyen firmanın 'olası taliplileri arasında'  Microsoft, Nokia, Amazon, HTC ve Vodafone gibi dev firmaların adı geçiyordu.

Adaylar arasına son aylarda Samsung da eklenmişti. Her ne kadar bazı kaynaklar Samsung'un RIM satın alımını ciddi ciddi incelediğini söyle de firma dün bu haberleri yalanladı. Firmanın yayımladığı basın açıklamasında, RIM'in satın alımıyla ilgilenilmediği kesin dille ifade edildi.

Bir başka söylentiyse RIM'ın yeni BlackBerry 10 işletim sistemini Samsung'a lisanslamasıyla ilgili. Bu konuda da henüz net bir bilgi yok.

RIM bugüne kadar her hangi bir firmayla resmi görüşme yapmadı. Ancak alıcı arayışını sürdürdüğü, 'resmiyet' kazanmayan bir gerçek olarak kabul ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.