Zynga her şeye rağmen borsadaki geleceğinden umutlu

Zynga her şeye rağmen borsadaki geleceğinden umutlu

Değer kaybı ile halka açılan sosyal ağ oyun geliştiricisi Zynga’nın yine de borsadaki hayalleri suya düşmüş değil. Zynga CEO’su Mark Pincus’un son yaptığı açıklamalara göre şirketin büyümesiyle beraber borsadaki başarısı da 'kesinlikle' artacak.

Bilindiği üzere Zynga borsadaki ilk gününden itibaren değer kaybetmişti. 10 dolardan halka açılan şirketin hisseleri, ilk günlerde 8 dolara kadar geriledi. Wall Street Journal gazetesi ile röportajda borsada yine de başarılı olduklarını düşündüğünü dile getiren Pincus, “Diğer büyük teknoloji şirketleri halka ilk açıldığı zamanlar başarılı olduğunu söyleyemeyiz.  Ama hepsi uzun döneme başarılı oldu. Bizim amacımız uzun dönemde başarılı olmak” diyor.

Zamanlamanın yanlış olması yönünde sık sık eleştirilien Pincus, bu yorumlara katılmıyor. Halka açılmak için doğru zamanlama diye bir şey olmayacağını söyleyen Pincus, “Şirket tam olarak büyümeye başladı ve borsaya girdik. Şirket ile beraber borsadaki hisselerimizi de başarılı olacaktır” ifadesinde bulunuyor.

Pincus ayrıca halka açılırken iki tane hedeflerinin olduğunu söyleyerek, “Birincisi 1 milyar dolar değere ulaşmaktı. İkincisi ise uzun vadeli yatırımcıların dikkatini çekmekti. Bu hedefelerin ikisini de başardık” söylüyor.

Zynga'nın 1 aylık borsa performansı şu şekilde gerçekleşti:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.