Steve Ballmer Microsoft mağazalarıyla Apple'a meydan okuyacak

Steve Ballmer Microsoft mağazalarıyla Apple'a meydan okuyacak

Microsoft'un Apple ile süregiden ilişkisi oldukça ilginçtir. Dostluk ve rekabet arasında gidip gelen ilişkiler Bill Gates'in görevini bırakması ve Steve Jobs'un hayata veda etmesiyle yeni bir boyut kazanıyor. Microsoft CEO'su Steve Ballmer'ın Apple ile rekabete ilişkin dün yaptığı açıklama bu çerçevede önemli bir çıkış gibi görünüyor.

Businessweek'e konuşan Ballmer, Microsoft'un Apple'ı her halükarda geride bırakması gerektiğini ve bunu mağazalar açarak (üstelik Apple Store'ların yanına) başarabileceklerini söylüyor. Şu an Microsoft'un 14 perakende mağazası olduğunu ifade eden Ballmer, 3 yıl içinde 75 civarında yeni mağaza açmak istediklerini paylaşıyor. Apple'ın ise dünya çapında, kimileri özel mimari tasarıma sahip, 300 dolayında mağazası bulunuyor.

Aslında Microsoft'un Xbox dışında son tüketiciye dönük bir cihaz üretimi yapmadığını biliyoruz. Zune'un üretimi durdurulalı bir hayli zaman oldu. Ancak Microsoft'un Windows Phone ve geleceğin işletim sistemi pazarında söz sahibi olması için böyle bir adım atması doğru görünüyor. Özellikle Apple'ın mağaza stratejisi oldukça başarılı ve ilk elden kullanıcılarla buluşmak iyi bir deneyim sunuyor.

Ballmer'in stratejisini uygulamaya koymasında bir sakınca yok. Fakat Microsoft'un Apple'ı alt etmesine kısa vadede yetecek bir yol gibi görünmüyor. Zira son 5 yıllık süreçte Apple arayı oldukça açmış durumda. Apple'ın piyasa değeri 390 milyar doların üzerinde, Microsoft'unki ise 235 milyar dolar seviyesinde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.