‘Açık Akademi’ye saatte 500 kişi kayıt oluyor

Microsoft’un online uygulama geliştirme okulu projesi ‘Açık Akademi’ye Türkiye’den büyük talep var. Akademiye açılmasıyla beraber saatte ortalama 500 kişi kayıt oluyor.
‘Açık Akademi’ye saatte 500 kişi kayıt oluyor

Microsoft’un online uygulama geliştirme okulu projesi ‘Açık Akademi’ye Türkiye’den büyük talep var. Akademiye açılmasıyla beraber saatte ortalama 500 kişi kayıt oluyor. Akademinin birinci günü olmasına rağmen toplam kayıt sayısı 10 bine ulaştı.

Microsoft Yazılım Geliştirme Teknolojileri Yöneticisi Selçuk Uzun, beklediklerinden daha yoğun talep gördüklerini söylüyor. Uzun, “Akademiye kayıt olanların sayısı 10 bin kişiyi aştı. Öğretmenden emekliye kadar farklı yaş grubundan ve meslekten kayıt olanlar bulunuyor” diyor.

Uzun ve ekibinin çok kısa vadedeki amacı Akademi'ye kayıt olanları iyi birer bilgisayar kulanıcısı yapmak. Kısa zamanda iddialı projeleri beklediklerini söyleyen Uzun'a göre nihai hedef global pazara yazılım ihracatına başlamak.

Uygulama pazarına ortak olunmalı Microsoft Türkiye'nin orta ve uzun vadedeki hedefiyse, online uygulama geliştirme okulu ‘Açık Akademi’ ile Türkiye’nin 60 milyar dolarlık ‘uygulama pazarı’ndan pay almasını sağlamak. Herkese açık ve ücretsiz olan Açık Akademi, Garanti Bankası’nın desteği ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın katkısıyla geliştirildi.

Dün Akademi açılışında konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen'nin dediğine göre Açık Akademi üzerinde 1.5 yıldır çalışılıyor. Platformun tamamen Türkçe olduğunu ve sanal ortamda yardımcı olacak eğitmenler eşliğinde puanlama sistemiyle rekabet ederek öğrenme imkanı sunacağını dile getiren Özmen, “Gençlere uygulama pazarında kendilerine yer edinmeleri için yeterlilik kazandırmayı amaçlıyoruz. Sosyal medyayı en fazla tüketen toplum olan Türkiye’yi, sosyal medyada en çok üreten topluma dönüştürmek gerek” diyor.

Özmen Türkiye'nin küresel uygulama pazarında hiç payının olmamasından şikayetçi. Hızla gelişen uygulama geliştirme pazarının büyük potansiyel sunduğuna dikkat çekiyor ve ekliyor: "Önümüzdeki yıl 185 milyar uygulama indirilecek, geçtiğimiz yıl 17.5 milyar dolar olan uygulama pazarı 2013 başında 60 milyar dolara ulaşacak. Türkiye’den ise sadece 103 tane uygulama var. Bu pazarda çok hızla yerimizi almamız ve bu rakamı onbinlere, yüzbinlere çıkarmamız gerek”.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.