App Store'dan Günde 5 Milyondan Fazla Ücretsiz Uygulama İndiriliyor

App Store'dan Günde 5 Milyondan Fazla Ücretsiz Uygulama İndiriliyor

Apple'ın uygulama mağazası en meşgul dönemini geçiriyor. Hali hazırda 600 bin civarı uygulamanın yer aldığı App Store, Kasım ayında ücretsiz uygulamaların indirilme rekoruna sahne oldu. Fiksu'nun yayınladığı rakamlara göre App Store'da yer alan Top 200 listesindeki ücretsiz uygulamalar Kasım ayında 5,65 milyon kez indirildi.

Ekim ayında 4,91 milyon kez uygulama indirilmesi ile birlikte 5 milyon sınırına çok yaklaşılmış ama Eylül ayına göre %29'luk artış yaşanmasına rağmen 5 milyon barajının altında kalmıştı. Ekim ayına göre %15'lik bir artışın yaşandığı ücretsiz uygulama indirilme rakamları da böylece ilk kez 5 milyon barajını geçmiş oldu.

Özellikle son iki ayda yaşanan bu önemli artışın nedeni ise yeni iPhone ve yeni iOS sürümü gibi görünüyor...

Hatırlayacağınız gibi iPhone 4S Ekim ortasında piyasaya çıkmış ve daha ilk haftasında 4 milyonluk bir satış rakamına ulaşmayı başarmıştı. Aralık sonuna kadar da toplam satışının 30 milyon adete ulaşması bekleniyor.

Yeni iPhone kullanıcılarının yeni cihazlarına yükledikleri ücretsiz uygulamalar bu artışın birinci nedeni gibi görünüyor. İkinci nedense yine Ekim ayında piyasaya çıkan iOS 5 güncellemesi. iPhone 4S'e geçmeyen kullanıcıların önemli bir kısmı da bu tarihten itibaren güncelledikleri iOS sürümü ile uyumlu çalışacak ücretsiz uygulamaları indirmeye öncelik verdiler.

Bu artış Apple cephesinde yüzleri güldürürken, iddilara göre Microsoft da yakın zamanda 50 bin uygulamaya ulaşan Windows Phone uygulama pazarını daha güçlü bir konuma taşımak için özel çalışmalar yapıyor.

WMPowerUser'ın haberine göre Microsoft, başka bir mobil işletim sisteminde yer almayacak ve sadece Windows Phone'da bulunacak özel uygulamalar üzerinde çalışıyor. Microsoft, Xbox tecrübesinde bu ayrıcalıklı içerik uygulamasına yabancı değil. Kullanıcıların iPhone veya Android'de bulamayacakları özgün içeriklerin cihaz satın alma kararını ne oranda etkileyeceği ise biraz şüpheli. Özellikle de farklı bir üretici tarafından söz konusu uygulamaların bir benzeri yapmanın çok da zor olmadığını düşündüğümüzde…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.