Intel Medfield'ın ilk müşterileri Lenovo ve Motorola

Intel Medfield'ın ilk müşterileri Lenovo ve Motorola

Dünyanın en büyük işlemci üreticisi Intel'in mobil cihazlara yönelik çözümlerde ağırdan alması, hemen her kurumsal basın toplantısında gündeme getirilen bir konu. Firma sözcüleri bugüne kadar bu sorulara "en iyisine hazırlanıyoruz" anlamına gelen yanıtlar vermekle yetindiler ve 2012'yi işaret ettiler.

Açıklamaların doğruluğu dün teyit edildi ve firma 'Medfield' kod adlı işlemci modelini barındıran ilk akıllı telefon ve tabletin duyurusunu yaptı.

Intel CEO'su Paul Otellini, CES 2012 fuarındaki sunumunda, yeni mobil işlemciyle çalışan ilk akıllı telefonların üretimi için Motorola Mobility ve Lenovo ile uzun süreli anlaşmaya imza atıldığını bildirdi. Ürünlerin piyasaya çıkışı tarihi içinse yılın ortası gösteriliyor. Lenovo'nun Intel çipsetli ilk akıllı telefonu ikinci çeyrekte, önce Çin pazarında satışa çıkacak. Yılın ikinci yarısındaysa Motorola Mobility'nin Intel çipsetli telefonu ABD'de piyasaya sunulacak. Otellini, iki firmayla tabletler için de uzun vadeli işbirliğine gittiklerini, ilerleyen aylarda HP ile ultrabook kategorisine yönelik çözümleri duyurabileceklerini söyledi. Dünyanın en büyük işlemci üreticisi olsa da mobil platformlar sözkonusu olduğunda İngiltere merkezli ARM ve ABD'li Qualcomm'un rekabeti karşısında şu ana kadar pek atik davranmamıştı. Bu kategoride işlemcinin az enerji tüketmesi neredeyse birincil kriter. Intel'in Atom bazlı işlemcileriyse rakip ürünlere kıyasla pek tercih edilebilir durumda değildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.