Chrome hızını ve güvenlik tedbirlerini artırdı

Chrome hızını ve güvenlik tedbirlerini artırdı

Bugün internet kullanıcıları ile Google arasındaki ilişki arama motoru tarafından çok Chrome'a yönelmiş durumda. Internet Explorer ve Firefox karşısında pazar payını arttırmaya devam eden Chrome, yeni sürümüyle en çok önemsediği özelliklerini güçlendirdi.

Google Chrome'un yeni sürümü Chrome Beta (v. 17,096), daha fazla hız ve daha güvenli bir internet deneyimi vaadediyor. Yeni Chrome, kullanıcıların adres satırına (Google'ın tabiriyle omnibox'a) yazmaya başladığı içerikleri anında sonuçlandırmaya çalışıyor. Arka planda daha hızlı sayfa yüklemesi yapan yeni sürüm kullanıcılara vakit kazandırıyor.Aslına bakarsanız önceki sürümde bu özellik yeterince hızlıydı.

Chrome Beta'nın güvenlik güncellemeleri ise kullanıcıların zararlı sitelere girmesini engellemek için elinden geleni yapıyor. Aynı zamanda kullanıcıların indirdiği yazılımları da daha ciddi bir güvenlik kontrolünden geçiriyor. Bu noktada zararlı yazılımların indirilmesinin teknik olarak asla tamamen engellenemeyeceğini hatırlatan Chrome ekibi, kullanıcıları dikkatli olmaya davet ediyor.

Statcounter verilerine göre, Aralık 2011'de küresel çapta ilk kez Chrome'un arkasında kalan Firefox ise seri güncellemelere devam ediyor. Kısa süre önce yayınlan Firefox 9, sunduğu yenilikler ve hata güncellemeleri ile Chrome'a kaybettiği kullanıcıları geri kazanmak istiyor. Microsoft'un web tarayıcısı Internet Explorer ise yaşadığı düşüşe rağmen kullanıcılarını IE 9'a yönlendirmekte kararlı görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.