Yeni iPad Hakkında Öne Çıkanlar

Apple'ın tablet bilgisayarı iPad'in yeni modeli hakkında farklı dedikodular var. Yeni yılın ilk aylarında tanıtılması beklenen yeni iPad'in çıkış tarihi henüz kesin değil ama özellikleri ve fiyatı konusunda ortak görüşler var.

Digitimes'ın paylaştıklarına bakılacak olursa, Apple biri orta segmentte diğeri üst segmentte 2 iPad tanıtacak. Tanıtım zamanı olarak ise Ocak 2012'nin sonları olarak gösteriliyor. Yeni iPad'lerden birinde 8 megapiksel kamera diğerinde 5 megapiksel kamera bulunacağı da Digitimes'ın öngörüleri arasında. Yeni iPad'lerin yine 9,7 inç boyutunda üretileceği de ekleniyor.

Loop ve bazı analistler Apple'ın daha önce özel bir tanıtım yapmadığı MacWorld'de sahneye çıkmasına ihtimal vermiyor ve Digitimes'ın tarihsel tahminini reddiyor. Bu durumda Şubat veya Mart ayında Apple'ın yeni iPad için sahneye çıkması bekleniyor.

Beklentileri toparlayan CNet, Apple'ın daha önce 1 milyar dolarlık yatırım görüşmeleri yaptığı Sharp ile son teknoloji ürünü ekranlar üreteceğini tekrarlıyor. Söz konusu teknolojiye IGZO (indium gallium zinc oxide) adı veriliyor ve hem performans hem pil ömrü açısından oldukça başarılı olduğunun altı çiziliyor.

CNet, yeni iPad'in daha güçlü bir pile sahip olacağını ve Apple'ın yeni A6 işlemcisi ile güçlendirileceğini de makul öngörüler olarak sıralıyor. Yeni iPad'in fiyatı konusunda ise,  Amazon'un tableti kindle Fire ile bir rekabete girilebileceği konuşuluyor.

Son verilere göre ayda 750 bin civarında (dakikada 18 tane) Kindle Fire satan Amazon'un 199 dolarlık fiyatı, açık söylemek gerekirse Apple standartlarına pek uymuyor. Yeni bir modelin 250 doların altında olması zor görünse de şu anda en düşük etiketi 499 dolar olan iPad 2'nin fiyatının düşmesi kullanıcıları Kindle Fire'dan uzaklaştırmaya yetebilir. Zira ABD'de önümüzdeki 12 ayda tablet alma planı yapan KOBİ'lerin ilk tercihi iPad gibi görünüyor.

Apple'ın Google'a misilleme yapmak için fiyat konusunda rekabetçi bir adım atması ve Amazon gibi servislerden para kazanmaya odaklanması da akla gelebilecek bir fikir. Bununla beraber Apple'ın kalite farkını her zaman fiyatla göstereceğini de unutmamak gerek.

Apple'ın bir ürünün birden fazla modelini tanıtma olasılığı son olarak 5. nesil iPhone beklentilerinde gündeme gelmişti. Ancak iPhone 5'i bile göremedik. Diğer yandan Apple'ın ara model sunma alışkanlığını henüz iPad'de görmüş değiliz. Son iPhone tanıtımına benzer şekilde sadece iPad 2S'in tanıtılabileceğini bekleyebiliriz.

Her ne olursa olsun, yeni iPad'in iPhone 4S gibi satış rekorları kırıp kıramayacağı ise diğer rakipleri ilgilendiren asıl mesele olacaktır..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.