iPhone 4S Rekor Kırmaya Devam Ediyor

iPhone 5 beklentileri arasında tanıtılan iPhone 4S yeni bir rekor daha kırdı. İlk gün 1 milyon adetlik ön siparişle iPhone 4'ün rekorunu (600 bin) kıran iPhone 4S'in ilk 3 günlük sipariş adedi 4 milyona ulaştı. iPhone 4 için ilk 3  günlük satış adedi 1,7 milyondu.

iOS 5'in 1. nesil dışındaki iPhone'lara yüklenebiliyor olması, hatta Siri'nin iPhone 4'e yüklenebileceği ihtimali (ki yüklendi) Steve Jobs olmadan sahneye çıkan iPhone 4S'in siparişlerini kesmemiş görünüyor. Steve Jobs'un ölümü nasıl bir etki yaptı bilinmez ama  iPhone 4S şu sıralar akıllı asistanı Siri ile Apple'ın itibarını yükselttiği kesin.

Apple'ın gelecekte rekor karlılıklara devam edeceğini söylemiştim ama Siri'nin kullanılabildiği diller dışındaki ülkelerde çok popüler olmayacağını düşünüyordum. Şimdilik Apple'ın başarılı bir çıkış yaptığı ve iPhone 5 söylentilerini geride bıraktığı ortada.

iPhone 4S, 14 Ekim'de ABD, Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Japonya ve Birleşik Krallık'ta satışa sunuldu. 28 Ekim’de Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 22 ülkede daha satışa sunulacak. Diğer iPhone serisinin düşen fiyatlarını düşünürsek Apple'ın gelecek çeyrek sonuçlarını özellikle Google merakla bekliyor olmalı. Ancak analistler Google'ın merakını biraz giderebilir.

RBC Capital Markets analisti Mike Abramsky'e göre bu gidişle Apple önümüzdeki çeyreği 27 milyon iPhone satışıyla kapatabilir. 2012 satışları da 110 milyonu bulabilir.

iO5'in tanıtıldıktan 5 gün sonra 25 milyon kişiye, iCloud'a 20 milyondan fazla kişinin giriş yaptığı düşünülürse Google'ın Android konusunda biraz uykusuz kalması gerekecek..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.