Nokia 2011'de Türkiye'de En Çok İndirilen Uygulamaları Açıkladı

Nokia 2011'de Türkiye'de En Çok İndirilen Uygulamaları Açıkladı

2011 yılının Nokia Mağaza (Nokia'nın uygulama marketi) için iyi bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. 2011 yılı içerisinde Türkiye'de toplamda 110 milyon uygulama indirilen Nokia Mağaza, Avrupa'nın en çok uygulama indirilen Nokia Mağazası olmuştu. 2012'de de mobil dünyayı zenginleştirmek için mobil uygulama geliştiricileri teşvik edeceğini açıklayan Nokia, 2011'in en çok indirilen yerli ve yabancı uygulamalarını açıklamış.

Yazının sonunda tam listeye ulaşabilirsiniz. Kısaca bakacak olursak, 2011'in en çok indirilen yerli içeriği Maçkolik olmuş, arkasından İstanbul Teması ve KanalD uygulaması geliyor. 2011'in en çok indirilen yerli oyunlarına baktığımızda ise ilk sırada Cohous'un Fetih, Bul Parayı Al Karayı, Davul Zurna oyunları geliyor. 6. sırada ise Nokia-Etohum fonundan yararlanılarak hayata geçirilen Townster'ın Nokia uygulaması dikkat çekiyor.

Açıklanan Türkiye'den en çok tercih edilen global içerikler listesinde, eBuddy Messenger, High Speed 3D Free ve Opera Mobil ilk üç sırada yer alıyor. Global oyunlar listesinde ise Adventure of Ted, Skiler WallBall, KORa Deluxe ilk sıralarda yer alıyor.

Nokia Mağaza'da yerel içerikler 1000'i aşarken, 1 yerli yayıncı 1 milyon indirilme sayısına ulaşmış. Paylaşılan bilgilere göre Nokia Mağaza, dünya çapında son bir yılda %300 büyümüş ve günlük indirilen uygulama sayısı 10 milyonu geçmiş. Toplamda 90 binden fazla uygulamanın bulunduğu Nokia Mağaza'dan Türkiye'den haftada yaklaşık 2.3 milyon içerik indiriliyor.

Android market gibi kaliteli mobil uygulama konusunda sıkıntı yaşayan Nokia, çözümü uygulama tarafından çok içerik tarafında bulmuş gibi görünüyor. 2010'dan başlayarak Türkiye'den Symbian platformuna uygulama geliştirilmesi konusunda yoğun şekilde çalışan Nokia, Windows Phone'a geçişin açıklanmasının ardından normal olarak bu alanda bir beklemeye girmişti.

2012'de Windows Phone'lu modelleriyle yeniden atağa kalkmayı bekleyen Nokia, yerel uygulama geliştirme konusunda bu sefer Microsoft ile ortak çalışmalar yaparak Türkiye pazarında bir hareket yaratacaktır diye tahmin ediyorum.

Listenin tamamını aşağıda bulabilirsiniz.

2011 Top Yerli İçeriklerMackolik İstanbul Teması Kanal D Star TV CNNTürk NTVSpor Fetih Cep Namaz Vakti Eset Mobile Security Eczane ntvmsnbc Kemal Sunal Video 2011 Top Yerli OyunlarFetih Bul Parayı Al Karayı Davul Zurna Rus Ruleti İstila Townster Solo Test Zabıta Hoptek Kasap Havası Kayan Harfler 1'den 100'e Hedef 50

Türkiyede en çok tercih edilen global içerikler ve oyunlar ise şunlar:

2011 Top Global İçeriklereBuddy Messenger High Speed 3D Free Opera Mobile web browser WhatsApp Messenger Facebook Chat Nokia Store Application Youtube Downloader Talking Hamster Nokia Browser Adventure of Ted LED Clock 2011 Top Global OyunlarAdventureOfTed Skiller WallBall KORa Deluxe Hangman FIFA 11 Double Trap Snake Free Need for Speed SHIFT Treasure of Valagika Devil's Ride 3D Bounce Boing Battle Backgammon V
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.