Foursquare 15 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Geçtiğimiz ay tasarımını yenileyen Foursquare, 15 milyon kullanıcıya ulaştı. Bu da geçen yılın verilerine göre Foursquare'in üye sayısını tam 3 kat arttırdığını ifade ediyor. Elbette üye sayısının aktif kullanıcısı sayısı anlamına gelmediğini hatırlatmamız gerekiyor.

Ülkemizde de gittikçe yaygınlaşan konum tabanlı servisin 7,5 milyon üyesinin Amerika Birleşik Devletleri'nde, geri kalan 7,5 milyon üyenin de diğer ülkelerde olması dikkat çekici bir istatistik.

Forrester Research'ün telefon sahibi olan 37.000 kişi üzerinde gerçekleştirdiği bir ankete göre, 23-45 yaş arasındaki yetişkinlerin % 70'i lokasyon bazlı uygulamalardan haberdar olmadığını söylüyor. Geriye kalan %30'luk kısım konum bazlı uygulamalardan haberdar fakat bunları sıkça kullananlar bu oranın içindeki çok ufak bir azınlığı kapsıyor.

Foursquare'in Loopt, Scvngr ve MyTown gibi Amerika'da çokça kullanılan rakipleri olsa da, Facebook da Foursquare'in hızlı yükselişinin farkında. Bu yüzden Foursquare'in rakiplerinden Gowalla'yı satın alarak bir yetenek satın alması gerçekleştiren Facebook, Gowalla'nın hizmetlerine son vererek burada çalışan ekibi kendi bünyesinde farklı projelerde değerlendirecek.

Tabii ki konum tabanlı servisler konusunda tecrübesi bulunan Gowalla'nın Facebook çatısı altına giren mühendislerinden destek alacağı aşikar. 2012 yılının lokasyon bazlı servisler için çok önemli bir yıl olacağını ve savaşın kızışacağını tahmin etmek zor değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.