Google Plus Şimdi de Blogger'da

Blogger - Google PlusGoogle Plus'a dair tüm eleştirilerimiz ortada planlı ve kararlı bir girişim olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 'İnsansız' Google servislerine Google Plus dokunuşu Blogger ile devam ediyor.

Artık Blogger profilinizi herkese açık Google+ profiliniz ile birleştirebilirsiniz. Şimdilik sadece şu adresten yapabileceğiniz (notlara dikkat edin) bu değişiklik yakında Blogger.com üzerinden de yapılabilecek. Eğer profiliniz gizliyse ve öyle kalmasını istiyorsanız bu değişikliği yapmama şansınız var.

Diğer yandan takma ad ile kullandığınız Blogger profilinizi gerçek adınızı kullanmadan Google+ ile birleştiremiyorsunuz. En azından öyle bildiriliyor. Eric Scmidt'in tavrı gayet netti, neyse ki kendisi de Google Plus'a katıldı.

Google Plus'ın tüm Google servislerine kimlik bilgisi sağlayacağı öncelikle Gmail'de görünmüştü. Blogger'ın da bu stratejide son durak olmayacağı açık. Google Friend Connect'in yanısıra tasarımı henüz yenilenen Chrome Store'da da Google Plus kişilerini görebiliriz. Google Apps ve Google Docs da sırada bekleyen diğer servisler..

Google +1, PostRank’in satın alınması ve bir dizi kişi odaklı algoritma değişiklikleri Google+ profillerinin tabana yayılmasıyla ilişkili görünüyor. Google temelli arama motoru optimizasyonunun da bu yönde evrileceği netleşiyor. Bu bakışla Google Plus'a bağlı bir yorum altyapısının dışarıya açılması da Facebook'tan pay alma girişimi olarak karşımıza çıkabilir.

Blogger'ın yeni arayüz ve Google Plus farkıyla hareket kazanıp kazanmayacağını, Google Plus'ın diğer servislere işlenmesinin işe yarayıp yaramayacağını zaman gösterecek.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.