Eric Schmidt: Gerçek İsminizi Kullanmayacaksanız Google+ Kullanmayın

Eric Schmidt: Gerçek İsminizi Kullanmayacaksanız Google+ Kullanmayın

Google'ın sosyal ağ platformu Google+'ta kullanıcıların gerçek isimleri ile yer almalarını tercih ettiğini biliyoruz. Fakat geçtiğimiz günlerde katıldığı Edinburgh Uluslar arası TV Festivali'nde Eric Schmidt bunun bir tercih değil zorunluluk olduğunu ortaya koydu.

Schmidt'in katıldığı oturumda Andy Carvin, G+ ve gerçek isimlerin kullanımına dair görüşlerini ve bu durumun bazı kullanıcılar için bir risk oluşturuyor olması ile ilgili bir soru sordu ve altığı yanıtı G+ üzerinden paylaştı.

Schmidt konuyla ilgili olarak Google+'ın öncelikli olarak bir kimlik servisi olarak kurulduğunu ve bu yüzden kullanıcıların gerçek isimlerini kullanmalarını zorunlu kıldıklarını açıkladı. Bu durumun internet sansürü uygulanan bazı ülkelerde kişiler için bir risk oluşturduğu konusunda ise Schmidt; servisin kullanımının tamamen kişisel tercihe bağlı olduğunu ve  gerçek isimlerini kullanmalarının kendileri için bir risk oluşturduğu durumlarda kullanıcıların G+'ı tercih etmemeleri gerektiğini söyledi.

Schmidt ayrıca herkesin gerçek kimliğini kullanmasının internet için çok daha iyi bir gelişme olacağını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Kullanıcıların gerçek kimlikleri ile internette var olmaları Google açısından bakıldığında kesinlikle çok daha faydalı bir durum olur. Kişiye özel reklamlar ve arama sonuçları gibi konularda herkesin kişisel bilgilerini paylaşmasını Google'ın işini kolaylaştıracağı kesin. Herkes her koşulda internet üzerinde gerçek ismini kullanmasının faydaları olduğu gibi zararları da olabileceğini hesaba katmak gerekiyor…

Peki siz internet üzerinde gerçek isimler kullanılması konusunda ne düşünüyorsunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.