Larry Page Google+'ta Mark Zuckerberg'i Geçti

Larry Page Google+'ta Mark Zuckerberg'i Geçti

Açıldığından beri büyük ilgi görerek hızla kullanıcı sayısını arttıran Google+ kapılarını tüm kullanıcılara açtıktan sonra üye sayısı artışı daha da büyük ivme kazanmıştı. Google'ın üst düzey yöneticilerinin uzun süre mesafeli kaldıkları ve Eric Schmidt'in üyeliği bile olay olan Google+'a ilginç bir şekilde rakipleri daha fazla ilgi göstermişti. Örneğin servisin ilk dönemlerinde üye olan Mark Zuckerberg çok uzun süre Google+'ta en çok takipçisi olan kişi konumunu korudu.

Ama sonunda Larry Page, Zuckerberg'i yerinden etmeyi başararak Google+'ta çevrelere en çok eklenen kullanıcı unvanını ele geçirdi. SocialStatistics'in dikkati çektiği rakamlara göre bu yazı hazırlanırken Larry Page toplam 599.944 takipçiye ulaşmış ve 598.793 takipçiye sahip Mark Zuckerberg'i sadece 1151 kişilik bir farkla geçmişti.

Google'ın diğer kurucusu Sergey Brin ise bu ikilinin epey gerisinde kalmış gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasının ilk iki sırayı aldığı listede üçüncü ve dördüncü sıralarda müzik dünyasının iki önemli ismi yer alıyor. 544.929 kişinin çemberlerine eklediği Britney Spears üçüncü sırada ve 483.625 kişinin çemberlerinde yer alan Snoop Dogg dördüncü sırada yer alıyorlar.

Sergey Brin ise 441.331 takipçi ile 5. sırada yer alıyor. Yani Brin ile Page ve Zuckerberg'in arasında yaklaşık 160 bin kişilik bir fark bulunuyor.

Bu ilk beş listesinde iki detay göze çarpıyor. Bunlardan ilki uzun süre birinci sırada yer alan Zuckerberg'in henüz Google+'ta hiçbir şey paylaşmamış olması.

İkincisi ise asıl ismi Calvin Cordozar Broadus Jr. olan Snoop Dogg'un, Eric Scmidt'in Google+'ta gerçek isimlerin kullanılması yönündeki net tavrına rağmen sahne ismi ile onaylanmış bir profile sahip olması.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.