Van Depreminde Yakınlarına Ulaşmaya Çalışanlar için Google Kişi Bulucu Servisi Türkçe Olarak Yayında

Van Depreminde Yakınlarına Ulaşmaya Çalışanlar için Google Kişi Bulucu Servisi Türkçe Olarak Yayında

Bugün yaşanan Van depreminin ardından yakınlarına ulaşmaya çalışan kişiler için Google Kişi Bulucu (Person Finder) servisi Türkçe olarak hizmete sunuldu.

http://turkey-2011.googlepersonfinder.appspot.com adresinden ulaşılabilen servis ile yakınlarına ulaşamayanlar kayıp kaydı girebilirler ya da eğer isimleri sistemde mevcutsa yakınları hakkında güncel bilgileri alabilirler. Listede bulunan aranan isimler hakkında güncel bilgiye sahip olanlar ise bilgi girişi yapabilirler.

Google'ın Kişi Bulucu servisi Haiti'de Ocak 2010'da yaşananan depremin ardından geliştirilmişti. En son Japonya'daki tsunami felaketinde kullanılmış ve 600.000 kişinin kayıtları girilmişti.

Servisin kullanımı hakkında ayrıntılı bilgiye buradan, Google Türkiye'nin konuyla ilgili duyurusuna ise buradan ulaşabilirsiniz.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına bassağlığı ve sabırlar dileriz.

Henüz yakınlarından haber alamayanların da en kısa zamanda iyi haberler almalarını dileriz.

Güncelleme: Depremzedeler için mobil operatörler de harekete geçerek bölgenin iletişimini sürdürmesi adına imkanlar yaratmaya çalışıyor. Bize ulaşan bilgiye göre Avea, Turkcell ve Vodafone Van ve depremden zarar gören çevre il ve ilçelerde ön ödemeli hat sahibi kullanıcıların hatlarına 100 dakika ve 100 SMS yüklemesi yapmış. Bunun dışında teknik sorunlarla karşılaşılmaması için de çok sayıda ekibin deprem bölgesine gönderildiği söyleniyor.

TTNET de Van'da İnternet Erişim Merkezi kurmak üzere harekete geçmiş ve bölgedeki WiFi noktalarını 3 ay boyunca ücretsiz kullanıma açma kararı almış.

Bölgede internet erişimi ne durumdadır bilemiyoruz ancak yalnizdegilsinvan.wordpress.com adresinde bir blog açılmış ve şu anda acil numaralar ile yardım noktalarının bilgileri paylaşılmış. Bilgi paylaşımı için faydalı olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.