Peak Games'in Yeni İş Ortağı Meteor Games ile Çiftlik Adası'na Yelken Açtı

Peak Games'in Yeni İş Ortağı Meteor Games ile Çiftlik Adası'na Yelken Açtı

Aldığı yatırımlarla adımlarını hızlandıran Peak Games bu kez Meteor Games ile işbirliğine gittiğini duyurdu. Peak Games, Island Paradise adlı oyunu yerelleştirilmiş olarak Çiftlik Adası adıyla Türk oyuncuların ilgisine sunacak.

Meteor Games'in Peak Games ile  anlaşmasında Facebook üzerindeki Türk oyuncu potansiyeli etkili olmuş. Son 6 ayda yüzde 17 büyüyen Türk Facebook kullanıcı sayısı, Meteor Games CEO'su Zac Brandenberg'in küresel hedeflerine ulaşması için oldukça önemli görünüyor. Aynı şekilde Peak Games CSO'su Rina Onur da önemli bir iş birliği olduğunun altını çiziyor.

Inside Social Games verilerine göre de Türkiye pazarı için uygun olduğu düşünülen Island Paradise, Farmville'in bir ada üzerinde modellenmiş şekli olarak tanımlanabilir.

Çiftlik Adası - Peak Games, Meteor GamesTürkiye, MENA (Ortadoğu, Kuzey Afrika), Güney Amerika ve Meksika gibi sosyal oyun açısından önemli pazarlara odaklanan Peak Games, Facebook'taki 10 büyük sosyal oyun şirketi arasında yer alıyor. Günlük aktif kullanıcı sayısı 4 milyonun üzerinde olan Peak Games'in aylık aktif kullanıcı sayısı ise 16 milyon.

Kendi oyunlarını geliştirmek konusunda aktif olmasa da PeakGames yabancı oyun şirketleri için yerel pazarda en ciddi ortak konumunda ve ciddi bir istihdam yaratıyor. Yerelleştirme konusundaki başarısı zaman içinde PeakGames markalı oyunların geliştirilmesini de sağlayabilir. Tabii Zynga'nın bağımsız olma yolundaki adımlarını bu anlamda iyi takip etmek gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.