Amazon'dan E-kitap Severlere Yeni Oyuncaklar: Kindle E-ink ve Kindle Touch eReader

Amazon'dan E-kitap Severlere Yeni Oyuncaklar: Kindle E-ink ve Kindle Touch eReader

Amazon'un Androidli Tablet Kindle Fire'ı tanıttığı dünkü etkinlikte yeni Kindle'lar da tanıtıldı. İlki e-ink mürekkep teknolojisini kullanan yeni Kindle e-ink, diğeri ise dokunmatik olan Kindle Touch eReader idi.

E-kitap satışları basılı kitap satışlarını geçen Amazon'un Kindle ile yakaladığı başarı malum. E-kitap okuyucularının çeşitlenmeye başlamasıyla yeni modeller piyasaya süren Amazon, son olarak elektronik dergi ve gazete okurlarına yönelik Kindle DX ile karşımıza çıkmıştı. Dün tanıtılan yeni modeller ise Amazon'u bir kaç adım öteye taşıyor.

Kindle e-ink serisinde 3 model bulunuyor. 79 dolarlık Kindle, 99 dolarlık  Kindle Touch ve 149 dolarlık Kindle Touch 3G.

Kindle - Kindle Touch,  Kindle Touch 3G

En küçük boyuttaki 79 dolarlık (yaklaşık 150 TL) yeni Kindle, boyutları açısından ekitap okuyucuların her zaman yanında bulundurabileceği bir ürün. Kindle tuş takımına yer verilmeyen cihaz şu anda sipariş verilebilir ve kargolanabilir durumda. Üstelik Amazon'un özel teklifleri ve yerel fırsat servisi dahil.

Jeff Bezos

Normal Kindle'dan daha küçük ve hafif olan 6 inçlik Kindle Touch için e-kitap okuma deneyimini parmaklarınızın ucuna bırakıyor denilebilir. X-Ray adı verilen, Wikipedia'nın dahili olarak kullanıldığı bir bağlamsal bilgi sistemi de Kindle Touch ile geliyor. Kindle Touch'ın fiyatı 99 dolar (yaklaşık 185 TL).

Kindle Touch 3G

Kindle Touch'ın 3G modeli ise biraz fiyat farkını açıyor, 149'a (yaklaşık 280 TL) satılıyor. Kindle Fire ile kıyaslandığında pahalı gelebilir ancak Kindle Touch 3G'nin 100 ülkede ömür boyu ücretsiz veri erişimi sunduğu belirtiliyor. Üstün özellikler yerine servislere uygun bir cihaz geliştirerek Apple'ın stratejisini takip eden Amazon, ücretsiz veri sunumuyla da Faceboook'un bir ara 0.facebook.com'da uyguladığı stratejiyi izliyor. Ön sipariş verilebilen Kindle Touch 3G'nin gönderimine 21 Kasım'da başlanacak.

Kindle - Nook Color

New York'ta sahne alan Jeff Bezos, Amazon'un 4 yılda Kindle için 1 milyon kitaba ulaştıklarını ve e-kitap tarafındaki başarılardan söz ediyor. Amazon yeniyıl hediyesi için kullanıcılara bir çok seçenek sunmuş görünüyor. Diğer yandan önümüzdeki dönemde Barnes and Noble'ın yeni  Nook Color'ı tanıtması bekleniyor. Wi-fi özellikli ve renkli mürekkep görüntüleyen Nook Color şu anda 249 dolara (460 TL civarı) satılıyor.

Bu yeniliklerin Amazon'un büyümesine kesinlikle ciddi katkısı olacak. Bir o kadar kesin bir şey varsa, o da rekabetin artmasıyla kullanıcıların daha uygun fiyatla tablet ve e-kitap okuyucu alabilmeleri.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.