Markafoni.pl: Markafoni Küresel Açılımını Polonya İle Sürdürüyor

Markafoni.pl: Markafoni Küresel Açılımını Polonya İle Sürdürüyor

Naspers yatırımını sonuçlandıran Markafoni, Avustralya, Ukrayna ve Yunanistan’ın ardından bu kez Polonya’da kendi adıyla hizmete açıldı. Markafoni.pl adresinde hizmet verecek olan Markafoni Polonya, ülkedeki ilk 3 alışveriş kulubünden biri ve zirveye oynamak istiyor.

Naspers’a bağlı MIH-Allegro, Markafoni hisselerinin yüzde 70’e yakınını satın almış ve Markafoni'yi 129 ülkede faaliyet gösteren, 23 milyar dolarlık multimedya devi Naspers’ın bir iştiraki konumuna getirmişti. Polonya e-ticaret pazarında güçlü konumda olan MIH Allegro, Markafoni'nin küresel büyüme hedefini hızlandırmak için ilk adımını Markafoni Polonya'yı kurarak atmış oldu.

Markafoni için Polonya önemli bir pazar niteliğinde. Markafoni'nin neden Polonya'yı seçtiğini Polonya.com'da okumuş olabilirsiniz. Polonya'da kadın nüfusunun erkek nüfusunun ortalama 4 katı olması aslında üzerine düşünecek fazla bir sebep bırakmıyor.

Markafoni Polonya

Markafoni'nin sıraladığı sebepler fazlasıyla fikir veriyor;

  1. Halihazırda Ukrayna ve Yunanistan’da özel alışveriş kulüplerine sahip olan markafoni, bölge pazarı hakkında yeterli bilgi ve tecrübeye sahip.
  2. Hisselerinin %70’e yakını 129 ülkede faaliyet gösteren Naspers tarafından satın alınan markafoni, Naspers’ın gücü sayesinde global bir marka olma yolunda daha emin adımlarla ilerliyor. Üstelik Naspers’a bağlı MIH- Allegro’nun Polonya e-ticaret pazarında son derece aktif olması da markafoni’nin Polonya’yı tercih etmesinde önemli bir etken oldu.
  3. Küresel kriz zamanlarında bile dengeli bir tablo çizen Polonya ekonomisi, Avrupa Birliği’nin ortalamasının üzerinde büyüme sergiliyor. Üstelik Polonya’da e-ticaret ekonomisi genel ekonomiden daha hızlı büyüyor. Son yapılan yıllık bir araştırmaya göre Polonya’daki en dinamik sektörlerden biri e-ticaret.
  4. Yakın bir zamanda The Economist’te yayınlanan habere göre Polonya, yaşam kalitesi listesinde bölgede 5. sırada.

Markafoni'nin ilk hedefi Polonya'da 19-49 yaş arasındaki kadınlara erişmek. Hedef kitlesine online reklam, televizyondaki kadın ve moda programları, sinemalar ve açık hava reklamlarıyla ulaşmayı hedefliyor. Türkiye'de de televizyon reklamlarına başlayan Markafoni'nin Polonya'da erken davranması avantaj sağlayabilir.

Markafoni'nin Polonya'da ortaya koyacağı müşteri dostu hizmetler (ürün çeşitliliği, profesyonel müşteri hizmetleri, kolay ödeme seçenekleri, iki kat hızlı teslim ...) pazarda lider olması için önemli artılar.  Polonya’nın ilk üç özel alışveriş kulübü arasında gösterilen markafoni.pl için hedef sektör lideri olmak. Tecrübesi ve arkasındaki güce bakıldığında Markafoni'nin bunu başaramaması için bir sebebi yok. Tabii Markafoni'nin rakibi sadece online e-ticaret siteleri değil. Polonya'da kadınları kendine çekebilecek çok sayıda alışveriş mağazası olduğu görülüyor.

Önümüzdeki dönemde 8 ülkede daha faaliyete geçmeyi planlayacağı paylaşılan Markafoni, Mart 2012’ye kadar üye sayısını iki katına çıkarmayı hedefliyor. 2011'in ilk yarısında Markafoni yüzde 300 büyümüştü. Markafoni kurucu ve CEO’su Sina Afra Webrazzi'ye verdiği röportajda 3.5 milyon üyeye sahip olduklarından, şirketin yükselişinden ve son durumdan bahsetmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.