Google'ın Motorola Hamlesine Samsung'dan Açık Kaynak Yanıtı

Google'ın Motorola Hamlesine Samsung'dan Açık Kaynak Yanıtı

Google'ın Motorola Mobility'yi satın alması, patent davalarındaki rakiplerini olduğu kadar Android işletim sistemini kullanan mobil cihazların üreticilerini de yakından ilgilendiriyor. Özellikle Galaxy serisi ile büyük başarı yakalayan Samsung'un bu gelişmeden en çok etkilenen firmalardan biri olması sürpriz değil.

Bir süredir Samsung'un bu konudaki alternatiflerini çeşitlendirerek Android'e bağımlılığını azaltmak adına farklı bir yol izleyebileceği konuşuluyordu. İlk akla gelen çözüm ise Samsung'un kendi mobil işletim sistemi Bada'yı güçlendirmek için bu alanda uzmanlaşmış şirket ve ekipleri satın almalar ile bünyesine katmasaydı.

Samsung beklendiği gibi Bada'yı güçlendirmek adına bir adım atıyor ama iddialara göre bu adım beklendiği gibi satın almalar ile gerçekleşmeyecek. Samsung bunun yerine kalabalığın gücünü arkasına almak için Bada'yı açık kaynağa çevirecek…

The Wall Street Journal'ın bildirdiğine göre konuya yakın kaynaklar Samsung'un önümüzdeki yıl içerisinde mobil işletim sistemi Bada'yı açık kaynak kodlu hale getirerek geliştiricilere açmayı planlıyor.

Samsung'un özellikle giriş seviyesindeki akıllı telefon modellerinde kullandığı ve bu seviyede kabul gören Bada'nın açık kaynak kodun etkisiyle daha da gelişmesi mümkün. Buna rağmen Android'e tam anlamda bir rakip haline gelmesi en azından yakın zamanda pek mümkün görünmüyor.

Ama zaten bu hamle Samsung için günlük bir planın parçası değil. Samsung'un asıl hedefi uzun vadede kendi gelişmiş işletim sistemine sahip olarak, ekosistemi halen şekillenmekte olan mobil dünyada daha güçlü bir konuma sahip olabilmek. Eğer bunu başarabilirse Samsung sadece cihaz satışından değil, uygulama satışlarından da gelirlerini arttırabilir.

Ayrıca Samsung'un mobil cihazlar kadar ev elektroniği alanında da öncü firmalardan biri olması, bu işletim sisteminin sadece akıllı telefon veya tabletlerde değil, televizyon ve diğer akıllı ev sistemlerinde de kullanılarak yaygınlaşmasını sağlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.