Google Flights: Google Şimdi de Ucuz Uçak Bileti Arayacak

Google Flights: Google Şimdi de Ucuz Uçak Bileti Arayacak

Google Flights Google, arama temelli teknolojilerini karşılaştırma servisleri alanında kullanmaya geçirmeye devam ediyor.  Ürünler, finansal ihtiyaçlar ve otellerden sonra Google bu kez uçak bileti karşılaştırmasına el atıyor. Google Flights'ın öncelikli rakibi Bing Travel olacak.

Google.com/flights adresinden erişilebilir olan hizmet Google aramalarına da dahil edilecek ve uygun uçak bileti arayanlar için basit ve etkili bir karşılaştırma motoru olacak. Aramalarda fiyat, zaman, uçuş süresi gibi filtreler kullanılabilecek. Servis şimdilik sadece ABD içi uçuşlar için sonuç veriyor ama zamanla diğer ülke ve bölgelere de açılacak. Google Flights Arama Diğer bir çok hizmette olduğu gibi bu servisin altyapısında da Google'ın satın aldığı bir servis bulunuyor. 2010'un yaz aylarında 700 milyon dolara satın alınan ITA Software'in Google Flights'a kaynak teşkil edeceği bu yılın Ağustos ayında paylaşılmıştı. Dolayısıyla giderek popülerleşen online uçak bileti satışlarının Google'ı da kendine çekmiş olması sürpriz olmadı.

Bing'in önemle üzerinde durduğu Bing Travel, Google'ın bu çıkışı karşısında işine daha sıkı sarılmalı. Kayak.com ve benzeri servislerin ise biraz trafik kaybedeceğine ve daha sıkı bir rekabet ortamında kalacaklarına şüphe yok.

Google, bu yılın Mart ayında fiyat karşılaştırma sitesi Beatthatquote'u satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.