eBay Sosyal Alışveriş Platformu Gifts Project'i Satın Aldı

eBay Sosyal Alışveriş Platformu Gifts Project'i Satın Aldı

Sosyal alışverişin yükselişi eBay'i yeni bir yatırıma yönlendirdi. Bir yıl önce Group Gifts (Grup Hediyeleri) bölümü altında toplu hediye hizmetini açan eBay, bu alanda hizmet veren The Gifts Project'i satın aldı.

2009  yılı sonunda kurulan ve ilk yatırımcıları arasında Yossi Vardi'nin de bulunduğu The Gifts Project, Gemini Israel Fund ve Index Ventures'in de katılımıyla toplam 1 milyon dolarlık yatırım almayı başarmıştı. Şirket şimdi beyin takımıyla birlikte eBay'e katılacak ve eBay'in mobil mecraları da kapsayacak sosyal alışveriş stratejilerini yönetecek.

The Gift Project, özel bir eklentimini site, raporlama ve Facebook uygulaması ile e-ticaret sitelerine sosyal bir deneyimle satışlarını arttırma fırsatı sunuyordu. eBay ve Paypal da şirketin önemli iş ortakları arasındaydı. The Gift Project de Onavo ve Snaptu gibi Tel Aviv merkezli bir girişimdi.

Sosyal alışveriş deneyiminin yatırımlarla yükselmesi gelecekte kullanıcıların bu tekliflerle daha fazla karşılaşacağını gösteriyor. Kurdele.com da bu anlamda ülkemizden çıkan son örneklerden biriydi. Özel günlerde büyük hacimli satın alımların kapısını aralayan bu hizmetler, küçük bütçelerin ve yeni kullanıcıların e-ticarete giriş yapabilmesi açısından da önemli bir noktada. Otto Group da bu alanda ilk denemesini yapmıştı.

eBay, Mayıs ayında bir online bağış platformu olan Mission Fish'i Giving Works bölümüne dahil etmek üzere satın almıştı. Giving Works, eBay'daki harcamalardan kar amacı gütmeyen kurumlara kaynak sağlanmasını teşvik ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.