Yeni Sosyal Alışveriş Servisleri

Sosyal AlışverişSosyal medya dünyası içinde henüz rekabet oluşturmamış olan sosyal alışveriş servislerine gün geçtikçe yenileri ekleniyor. Eski eBay yöneticilerinin kurmuş olduğu Yardsellr'ın 5 milyon dolar yatırım almasıyla dikkatleri üzerine çeken bu alana, henüz adım atan girişimleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Friendfund.com:

Bu servis, arkadaşlar arasında toplu hediye alımlarını tetiklemek istiyor. Twitter veya Facebook hesabınızla giriş yaptığınız serviste öncelikle kime, ne zaman ve nasıl bir hediye almak istediğinizi seçiyorsunuz. Ardından o ürünün fiyatını ödemek için arkadaşlarınızı içeri davet ediyorsunuz.

Hediye için sunulan seçeneklerde kişilik tipine göre tavsiyeler sunulması güzel düşünülmüş. Amazon üzerinden herhangi bir ürün seçilebileceği gibi servis özel günler için de çeşitli hediye alternatifleri sunuyor. Amerika, İngiltere, Almanya ve 3 ülkeye daha gönderim yapan Friendfund ile sanal hediyeler göndermek de işin eğlenceli tarafı.

Friendfund Sosyal Alışveriş

Hediye seçiminde hediye alacağınız kişinin ya da bir başkasının fikrini aldıktan sonra arkadaşlarınızı ücreti paylaşmak üzere davet edebiliyorsunuz. Eposta ya da sosyal ağlar üzerinden çağırdığınız davetliler de kredi kartı ya da paypal ile ödeme yapabiliyor.

Keepio.com:

Bireysel ürün satışına yönelik bu servis eBay'in sosyal medya kullanıcılarına yönelik bir hali gibi düşünülebilir. Satmak istediğiniz bir ürünü detaylarıyla ekledikten sonra ister açık olarak isterseniz sadece arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz. Ürünü farklı ödeme seçenekleriyle satışa sunabildiğiniz gibi birebir de teslim edebiliyorsunuz. Ürününüze fiyat teklifi almak da seçenekler arasında sunulmuş.

Keepio Sosyal Alışveriş

Bir ürün pazarı oluşturan servisin kendi sosyal ağ yapısını da kurmuş olduğunu söyleyelim. Yardsellr da olduğu gibi tanımadığınız kişilerden işinize yarayacak ürünler almanız da Keepio ile mümkün olabilir.

Giftalogs.com:

İçerisinde ürün satışı yok ama sosyal medya çevresinden hediye konusunda tavsiye almak isteyenlerin seveceği bir servis Giftalogs. Birine almak istediğiniz hediye seçeneklerini girdikten sonra hemen arkadaşlarınızla paylaşıp tavsiye alabilirsiniz.

Giftalogs Sosyal Alışveriş

Beğenilerin paylaşıldığı ürünler hakkında arkadaşlarınızdan yorum alma şansınız da var.  Ürün hakkında resim, fiyat ve detay paylaşılması halinde daha hızlı sonuç alınabilecek bir Giftalogs, kendi içinde ürün satışının yolunu açarsa sosyal alışveriş meraklıları için iyi bir seçenek olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.